Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rådgivning sparer penge

Søgeord:

27. juni 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

750 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske vognmænd vil have dygtige chauffører.

Flere og flere danske vognmænd vælger et coaching forløb til deres chauffører. Årsagen er enkel - det virker. De sparer penge på diesel, klimaet bliver sundere, og chaufførerne laver færre skader, når de kører.

 

- En gennemsnitlig årlig dieselbesparelse på 40.000 kr. per lastbil, en reduktion af CO2- udledningen og færre skader er faktorer, som danske vognmænd kan forholde sig til, fortæller lederen af Scanias eget undervisningssted, Scania Driver Academy, Erling Petersen.

 

På Scania Driver Academy har man oplevet en kraftig stigning i tilmeldingerne til chauffør-coaching de seneste måneder, og lige nu er 600 chauffører i gang med et coaching forløb.

 

- Hos Scania investeres millioner af kroner i at gøre lastbilerne så brændstoføkonomiske og miljøvenlige som muligt. Hvis vognmandens chauffører ikke udnytter den teknologi på grund af manglende erfaring og viden, så er udnyttelse af de nye teknologier til forbedring af brændstofforbruget ikke optimal og bidrager derfor ikke til mindre CO2-udslip og færre udgifter til diesel, forklarer Erling Petersen.

Et typisk coaching forløb

Når en vognmand bestiller et coaching forløb til sin chauffør, tildeles virksomheden en fast coach, der udover at coache chaufføren, hver måned sender en virksomhedsrapport med oplysninger om den enkelte chaufførs resultater til vognmanden. Coachen kontakter chaufføren en gang om måneden for at tale udvikling og forbedringsområder, og vognmanden bliver kontaktet ca. hver 3. måned for at tale om forløbet og de fremskridt, der er sket, samt afklare udfordringer og aftale fremtidige tiltag.

 

- Scania Driver Coaching bidrager kraftigt til reducering af vores kunders brændstofforbrug. Det er ikke ualmindeligt, at de opnåede besparelser overstiger 4.000 liter om året. pr coachet chauffør, fortæller Erling Petersen.

 

- Flere af vores kunder har set massive besparelser på deres brændstofregnskab og på det grønne regnskab. Derfor bliver de ved, siger Erling Petersen.

Scania chauffør-coach Thomas Heller sammenligner før og efter på et chauffør-coaching-forløb.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com