Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rader Hochbrücke genåbner for lastbiler

Søgeord:

6. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Broen over Kielerkanalen åbner for lastbiler op til 44 ton på fredag.

Broen over Kielerkanalen åbner for lastbiler op til 44 ton på fredag.Det oplyser tyske myndigheder. Broen har været lukket for lastbiler siden juli, og resten af trafikken har sneglet sig over broen i få spor på grund af den akutte og uvarslede renovering.

 

Beskeden vækker glæde i ITD.

 

- Med den uvarslede lukning i juli var hovedpulsåren til og fra Danmark pludselig skåret over. Omkørslerne har betydet ekstra udgifter for vognmænd og dermed også for danske virksomheder. Vi er meget tilfredse med, at lastbiler igen kan køre over broen fra fredag, siger chefkonsulent Anders Jessen fra ITD.

 

Åbningen af Rader Hochbrücke sker tre uger før planlagt. Reparationerne har kostet 2,7 mio. euro.

Anders Jessen roser de tyske myndigheder og transportorganisationer for at have forstået situationens alvor for transporten af gods ind og ud af Danmark. Han understreger samtidig, at sikkerheden er det vigtigste, og reparationen var uundgåelig.

Lukket land for særtransporter

Broen er dog stadig lukket land for særtransporter over 44 ton som eksempelvis vindmølletransporter. Her er tyske myndigheder i gang med en grundig analyse af broens konstruktion og kigger på evt. forstærkning, inden der gives grønt lys for de tunge særtransporter.

 

- Vi er i dialog med den danske ambassade i Berlin, tyske organisationer og vores medlemmer for at give tyske myndigheder den nødvendige information fra vognmandssiden. Målet er, at også særtransporter kan komme tilbage på broen så hurtigt som muligt, fortæller Anders Jessen.

Over 5.000 lastbiler kører hver dag ind i Danmark. Over 90 % af dem kommer normalt via broen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com