Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

RAL hæver fragtrater med fem procent

Søgeord:

17. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Royal Arctic Line hæver med virkning fra 1. marts sine fragtrater med 5 procent. Ratestigningen tillægges alle godstyper undtagen minimumsfragt. Samtidig ændres indeksering af olie- og valutakurstillæg.

Royal Arctic Line hæver med virkning fra 1. marts sine fragtrater med 5 procent. Ratestigningen tillægges alle godstyper undtagen minimumsfragt. Samtidig ændres indeksering af olie- og valutakurstillæg.Forhøjelsen af fragtraterne begrundes med, at Royal Arctic Line skal leve op til en række finansielle forpligtelser i forbindelse med udskiftning af ældre tonnage.

 

Fra 2012 til 2013 faldt Royal Arctic Lines omsætning med 58 millioner kroner på grund af fald i godsmængderne.

 

Denne udvikling skyldes hovedsageligt en markant nedgang i aktiviteten indenfor bygge- og anlægssektoren.

 

I samme periode reducerede Royal Arctic Line omkostningerne med omkring 20 millioner kroner. Det var dog ikke nok til at sikre en omsætning, der både dækker selskabets faste omkostninger og samtidig lever op til de finansielle krav som långiver stiller i forbindelse med investeringen i nye skibe.

I 2014 og det meste af 2015 forventer Royal Arctic Line, at mængderne, og dermed omsætningen, stagnerer og dermed bliver på det lave niveau fra 2013.

 

På den baggrund ansøgte Royal Arctic Line det grønlandske selvstyre - Naalakkersuisut - om en fragtratestigning, der nu gennemføres i to trin.

 

Naalakkersuisut har samtidig godkendt en ændring af indekseringen olie- og valutakurstillægget - som udjævne store udsving i priser på henholdsvis olie til skibene og US-dollars - fra 2000-niveau til 2010-niveau.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com