Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

RAL vælger Aarhus fra 2019

Søgeord:

22. juni 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1380 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Aalborg Havn vil kræve erstatning ved kontraktbrud.

 

Royal Arctic Line har meddelt, at rederiet dropper Aalborg Havn i 2019, hvorefter rederiet vil bruge Aarhus Havn som basehavn i Danmark. Flytningen begrundes med rederiets kunders behov for bedre og direkte oversøiske forbindelser.

Udmeldingen vækker glæde på Aarhus Havn.

 

- Vi er klar til at byde Royal Arctic Line velkommen fra den dato, de ønsker at indlede samarbejdet. Vi har faciliteterne til at håndtere det grønlandske stykgods, og vi har den nødvendige vanddybde til Royal Arctic Lines skibe, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen, Aarhus Havn.

Erstatningskrav

På Aalborg Havn vækker udmeldingen fra det hjemmestyreejede rederi undren, da der angiveligt stadig pågår forhandlinger med RAL.

 

- Det er klart, at det her vil få betydelige konsekvenser. Vi har siden aftaleforlængelsen i 2010 foretaget investeringer i blandt andet nyt pakhus og udvidelse af containerterminalen for et trecifret millionbeløb, og nu er tilbagebetalingstiden for den investering pludselig blevet uretmæssigt forkortet med 3-4 år. Det kan vi selvsagt ikke acceptere stiltiende. Hvis RAL vil ud af aftalen så kan det kun ske med mislighold og en deraf følgende krav om erstatning, siger Aalborg Havns bestyrelsesformand, Thomas Kastrup-Larsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk