Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Randers-firma sparer 250.000 kr.

Søgeord:

26. august 2015  |  

Læst i alt:

2412 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Flere vognmænd fristes af spareprogram.

Scania Danmark melder om øget fokus på at nedsætte forbruget af brændstof og dermed CO2-udslippet blandt danske vognmænd. Og dermed også om en øget efterspørgsel på det bæredygtige Ecolution by Scania koncept.

 

Salget af Scanias Ecolution-lastbiler er således i pæn fremgang. Konceptet er både økonomisk og klimamæssigt fordelagtigt, idet de danske Ecolution-vognmænd – ifølge Scania - sparer omkring 17 procent i dieselforbruget, eller cirka 50.000 kr. per lastbil om året. Det giver samtidig en nedsat CO2-udledning på cirka 19 tons per lastbil årligt.

 

- 3 ud af 4 nye Ecolution-lastbiler bestilles af vognmænd, der tidligere har købt konceptet, og det må jo være beviset på, at det virker, fortæller Erling Petersen, leder af Scanias Driver Academy.

Ecolution-konceptet kan vælges til alle størrelser af Scanias motorer - lige fra 250 hk til 730 hk (V8)-motorerne. Det er en mulighed, som en del vognmænd ikke er klar over, og derfor fravælges Ecolution by Scania-konceptet af og til uden grund.

 

- Mange flere burde overveje konceptet. Vi anbefaler alle vognmænd at få lavet analyse af deres nuværende køretøj for at se, hvad brændstofbesparelsen og reduktionen af CO2 udledningen vil være, hvis de valgte en Ecolution-model næste gang, forklarer Erling Petersen.

Vognmand sparer formue

En af de kunder, som har valgt Ecolution by Scania konceptet, er vognmanden OT Transport i Randers, som på sine 5 Ecolution-lastbiler, anslår en besparelse på en kvart mio. kr. om året.

 

Når en vognmand bestiller en Ecolution-lastbil, bliver lastbilen optimeret til det lavest mulige brændstofforbrug. Samtidig indgås en skræddersyet serviceaftale, der rummer en række tillægseftersyn på områder med særlig betydning for brændstofforbruget.

Sidst men ikke mindst bliver chaufføren coachet i den mest økonomiske kørestil een gang om måneden.Chaufførerne spiller faktisk den største rolle i bestræbelserne på at nedsætte brændstofforbruget.

 

Lastbilen bliver udstyret med en Communicatorboks, som indsamler og overfører alle relevante driftsdata fra lastbilen til kunden selv. Scania bruger disse data til at analysere lastbilens servicebehov og chaufførens kørsel. Kørselsdata bruges til regelmæssigt at rådgive chaufføren til, hvordan han kan køre mere brændstoføkonomisk.

Ubegrundet frygt

- Vognmændenes største forbehold for denne løsning har været, om chaufførerne føler sig overvåget og kontrolleret, men det har oftest vist sig at være ubegrundet, fordi der går sport i at blive den bedste. Chaufførerne bliver også mindre stressede og indgår i færre ulykker, fordi de sætter farten ned. Dermed bliver kørestilen mere forudseende, tilføjer Erling Petersen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com