Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Randers Havn må nu udvide

Søgeord:

16. januar 2015  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1439 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ingen væsentlige miljøhensyn, vurderer Trafikstyrelsen.

Trafikstyrelsen har netop givet Randers Havn tilladelse til at udvide. Tilladelsen er givet på baggrund af en vvm-redegørelse, der altid foretages af en kommune eller Miljøministeriet i tilfælde af større anlægsprojekter.

 

Over én km. ny kaj

Projektet omfatter i alt 1.140 meter ny kajstrækning, indeholdende kajindfatning med tilhørende 50 meter bred kajgade, der etableres fra vest mod øst i tre etaper. Første etape omfatter 350 meter kaj med 30 meter fløjspuns i nordlig ende, anden etape er 270 meter vinkelkaj, og tredje etape omfatter 520 meter kaj med 30 meter fløjspuns i østlig ende.

 

Randers Kommune søgte allerede i 2009 om tilladelse til udvidelsen, der har til formål at udvide og udvikle Randers Havn fra den nuværende placering i centrum af byen til en placering på østsiden af den nuværende havn og længere ud i fjorden. Her vil der være mulighed for at skabe en mere moderne havn med de nødvendige besejlingsforhold, kajanlæg og baglandsarealer til havnedrift.

Og det er altså samlet set Trafikstyrelsens vurdering, at der ikke synes at være væsentlige miljø- og naturhensyn, der taler imod projektet, og at de eksisterende aktiviteter i området heller ikke vil blive påvirket negativt.

 

Trafikstyrelsen har godkendt udvidelsen af søterritoriet, mens Randers Kommune har sagt god for landdelen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com