Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ratedyk for rederierne i maj

Søgeord:

4. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2262 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Der var ikke megen opmuntring at hente for de pressede tørlastrederier i maj.

Der var ikke megen opmuntring at hente for de pressede tørlastrederier i maj.Fragtraterne faldt i de større segmenter i løbet af måneden, mest i Panamax. Til gengæld er brugtpriserne steget med ca. 3 procent i forhold til april. Det fremgår af den seneste udgave af Sydbanks ShippingNyt.

 

Også for produkttank var maj en skidt måned. Fragtraterne er faldet væsentligt i løbet af maj - mest for LR2-tankerne og mindst for MRtankerne, mens brugtpriserne stort set er uændrede i forhold til april.

 

Sydbanks forventer fortsat, at fragtraterne stiger i 2013 i forhold til 2012 i takt med bedre balance i markedet. Perioderne med overskudsgivende rater bliver væsentligt længere end i 2012, men rateniveauerne falder generelt fra niveauet i 1. kvartal.

På containermarkedet er ratekrigen intensiveret i maj.

 

Spotraterne er faldet med 8 procent i forhold til april – dog med en lille stigning sidst på måneden efter en succesfuld forhøjelse på Asien-Middelhavet. Rateforhøjelserne på ca. 1.000 dollar per TEU på Asien-Europa ruterne er udskudt til 1. juli.

 

Sydbank vurderer, at rederiernes dårlige indtjeningssituation øger sandsynligheden for en bedre prisdisciplin hen over de næste kvartaler. Mislykkes sektorens annoncerede rateforhøjelser 1. juli, forventer banken en markant acceleration i antallet af oplægninger for at genskabe bedre markedsbalance og højere indtjening.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com