Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Redegørelse rammer plet

Søgeord:

3. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

694 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rederiforeningen: Gode takter fra Taksøe-Jensen.

Ambassadør Peter Taksøe-Jensen offentliggjorde i går sin udredning til regeringen om fremtidens udenrigspolitik.

 

Adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen har deltaget i Taksøe-Jensens følgegruppe. Hun bakker op om flere af rapportens anbefalinger til en mere fokuseret og interessebaseret udenrigspolitik.

 

-Taksøe-Jensen rammer plet med sin udpegning af danske interesser. Det gælder ikke mindst anbefalingerne om øget fokus på Arktis og erhvervslivets muligheder i Asien og Afrika. Alle tre regioner vil få langt større betydning for Danmark i de kommende år, og derfor bør vi øge den danske tilstedeværelse i disse områder, siger hun.

 

Anne H. Steffensen ser et større potentiale for at inddrage erhvervslivet i udenrigspolitikken, hvilket også er en af de anbefalinger, som Taksøe-Jensen giver.

 

-Det er helt rigtigt set, at det giver mening at integrere erhvervslivet og andre dele af samfundet i udenrigspolitikken. Fx ved at bruge udviklingsbistanden som katalysator for private investeringer, så vi både skaber vækst og jobs i udviklingslandene og herhjemme, siger hun.

Danske fingeraftryk

Udredningen peger på at en offensiv handelspolitik, der sikrer markedsadgang og investeringsbeskyttelse, er til gavn for dansk erhvervsliv. Rapporten anbefaler også, at handel med tjenesteydelser gives mere vægt i handelspolitikken.

 

-Jeg er enig i, at vi skal sætte tydeligere fingeraftryk på EU’s handelspolitik, og vi skal hjælpe flere danske virksomheder ud på verdensmarkedet gennem øget økonomisk diplomati. Det vil også være til gavn for rederierne. Jeg ser derfor frem til, at regeringen sætter handling bag disse centrale anbefalinger, siger Anne H. Steffensen. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com