Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Redere tager ansvar

Søgeord:

9. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

695 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skibe forurener – men er dog klimavenlige.

Med en ny hjemmeside – www.navigatingresponsibly.dk – sætter Danmarks Rederiforening fokus på, hvordan rederierhvervet på en række områder arbejder med at begrænse belastningen af miljø og klima.

 

-Ligesom andre transportformer forurener skibe selvfølgelig. Det er vi åbne omkring. Selvom international skibsfart faktisk er den mest klimavenlige transportform, så ønsker vi at tage ansvar og være en del af løsningen til at mindske vores miljø- og klimapåvirkning. Derfor er dansk skibsfart også med forrest i feltet, når det kommer til at være innovative på miljø- og klimaområdet, siger underdirektør i Danmarks Rederiforening Maria Bruun Skipper.

 

Navigatingresponsibly.dk har fokus på fire udfordringer for skibsfarten – CO2-udledning, luftforurening, ballastvand og ophugning. Alle områder, hvor skibsfarten bør og kan tage ansvar og mindske påvirkningen af vores omgivelser.

En række innovative initiativer hos danske rederier har allerede sat kursen for en mere ansvarlig og bæredygtig skibsfart. Dem kan man læse om på det nye temasite.

 

-Vi vil gennem fakta og eksempler gerne vise, at der faktisk er mange konkrete og vidt forskellige initiativer i gang blandt både små og store danske rederier.  Fra dansk skibsfarts side tager vi ansvar – og det er et langt sejt træk, som vi gerne står ved, siger Maria Bruun Skipper.

 

Det er helt afgørende, at reguleringen er global, og at den håndhæves ensartet og effektivt. Kun på den måde får man den fulde effekt, og undgår konkurrenceforvridning.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com