Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederi fortsætter behersket fart

Søgeord:

23. januar 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1233 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fortsat slow steaming trods lave oliepriser.

Maersk Line vil fortsætte med slow steaming, selvom man måske skulle tro, at de lave oliepriser ville få rederiet til at sætte farten op.

En del transportfirmaer mener, at de lavere bunkerpriser skulle få rederierne til at sætte farten, for det ville give en større fleksibilitet og ville forbedre rederiernes pålidelighed.

- Det at bevæge sig væk fra den nuværende slow steaming-tilgang vil nødvendiggøre en fundamental ændring af netværket, siger en talsperson for Maersk Line, som tilføjer, at netværket er optimeret i forhold til kommercielle og omkostningsmæssige fordele.

Analysehuset Alphaliner har beregnet, at slow steaming holder 1,3 millioner TEU beskæftiget, hvilket svarer til syv procent af kapaciteten i den globale containerflåde. Hvis rederierne begynder at sætte farten op, kan man derfor frygte, at problemet med overkapacitet i markedet bliver værre.

Drewry Maritime Research forventer heller ikke, at rederierne begynder at sætte skibenes fart op, selvom netop de stigende bunkerpriser var årsag til, at man begyndte på slow steaming. Begrundelsen er, at der simpelt hen er for stor overkapacitet i markedet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com