Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederier hænger på egne vrag

Søgeord:

20. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2266 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fra 2015 kan skibsvrag fjernes på redernes regning, og alle skibe skal forsikres mod dækning af fjernelse af vrag.

Fra 2015 kan skibsvrag fjernes på redernes regning, og alle skibe skal forsikres mod dækning af fjernelse af vrag.Danmark er netop blevet det tiende land, der har tiltrådt IMO’s (International Maritime Organization) Vragfjernelseskonvention, og det betyder, at konventionen træder i kraft i Danmark pr. april 2015, fortæller Søfartens Ledere.

 

Reglerne betyder, at skibets ejere får ansvar for at fjerne vrag efter en søulykke, og derudover skal skibe have et certifikat fra flagstaten, der viser, at det er forsikret til at dække udgifterne til eventuel fjernelse af et vrag.

 

Reglerne er allerede indsat i søloven, men ikrafttrædelse af de danske regler afventer, at konventionen træder i kraft internationalt.

 

- Vragkonventionen og de danske gennemførelsesbestemmelser i søloven gælder territoriet og ikke blot søterritoriet. Bestemmelserne kan således også anvendes på vrag, der er skyllet i land, fortæller chefkonsulent i Søfartsstyrelsen Jan Gabrielsen til Søfartens Ledere.

Han uddyber, at reglerne om redernes ansvar for fjernelse af vrag kun gælder, hvor der er sket en søulykke. Det skriver Søfartens Ledere. /anga

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com