Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederier: Ja til klapjagt på kolleger

Søgeord:

24. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Et enigt dansk søfartserhverv kræver, at den skærpede miljølovgivning, der er på vej, også bliver fulgt op af en effektiv håndhævelse fra myndighedsside.

Et enigt dansk søfartserhverv kræver, at den skærpede miljølovgivning, der er på vej, også bliver fulgt op af en effektiv håndhævelse fra myndighedsside.Branchen har allerede set eksempler på, at de rederier, der følger loven, mister ordrer til rederier, der ignorerer den nye lovgivning, fordi det er risikofrit at gøre uden nogen form for myndighedskontrol, skriver epn.dk.

 

Fra årsskiftet skal skibe, der sejler i Nord- og Østersøen, reducere indholdet af svovl i brændstoffet med 90 pct. Det betyder, at skibene enten skal sejle med en renere, men 40-50 pct. dyrere lavsvovlolie, eller installere udstyr, der reducerer svovludslippet. Det kan dog snildt koste 30 mio. kr. pr. skib.

Klar til ultimative våben

Disse meromkostninger er man nødt til at indregne, når kunderne skal have tilbud på sejladsen, men nogle udenlandske konkurrenters priser indikerer, at de ikke medregner disse omkostninger. På den baggrund konkluderer rederierne, at de ser stort på den nye lovgivning.

Derfor erklærer Danmarks Rederiforening sig klar til at tage de mest ultimative metoder i brug som f.eks. at lade skibe tilbageholde, mens der efterforskes, om det pågældende rederi overholder reglerne eller ej.

 

I shippingmiljøet er det skridt dramatisk, og viceadm. direktør Jan Fritz Hansen, Danmarks Rederiforening, har i sine 30 år i branchen aldrig hørt rederne tage sådanne ord i munden før. Det viser desperationen, mener han.

 

-Tilbageholdelse af skibe er redernes største skræk. Det koster kassen, og man kan ikke betjene sine kunder i den tid. Det har alle redere respekt for, siger Jan Fritz Hansen.

 

Han har ikke nogen forståelse for, at man vælger at lave så striks en lovgivning, hvis man ikke har tænkt sig at gennemføre den.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com