Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kul-koks i regnskabet

Søgeord:

17. november 2014  |  

Læst i alt:

2363 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Begrænset kulimport farver rederiers regnskaber røde.

Kinas kamp for at begrænse kulimporten får regnskaberne til at styrtbløde hos rederier.

Importen af kul til Kinas gigantiske kraftværkssektor ligger i øjeblikket 22 pct. under sidste års niveau, fordi Kina forsøger at beskytte landets nødlidende kulminer. Der er lagt skat på importeret kul, og kraftværkerne presses til at vælge indenlandske kulproducenter.

Udviklingen rammer direkte de danske rederier, der i årevis har været med på en stor optur i markedet for kultransport mellem verdensdelene: D/S Norden, J. Lauritzen, Clipper og Ultrabulk.

Hårdest ramt er Danmarks næststørste rederi, Norden, hvor transporten af kul udgjorde 34 pct. af de samlede laster sidste år.

- Vi ser en uventet udvikling, hvor der tilsyneladende er en politisk drevet tendens til at beskytte sine egne kulproducenter. Det har sat en prop i importen, som rammer os hårdt, siger koncerndirektør Martin Badsted, D/S Norden, til Børsen.

Også konkurrenten J. Lauritzen mærker, at de kinesiske myndigheder fokuserer på at begrænse importen af kul, for cirka 10 procent af Lauritzen- lasterne består af kul.

- Vi har mærket nedgangen tydeligt, og det gør ondt på hele branchen. Det værste er dog, at de mange skibe, der havde regnet med at skulle sejle med kul i et opadgående verdensmarked, nu forsøger at finde laster på andre markeder end kul, hvilket presser de i forvejen svage rater yderligere ned i hele tørlast-segmentet, siger adm. direktør i J. Lauritzen Jan Kastrup-Nielsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com