Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederier vil udvide DIS-ordningen

Søgeord:

22. februar 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

542 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Forslag om inkludering af offshore-skibe.

Dansk Metal, Danske Rederier og Rederiforeningen af 2010 er nået til enighed om en model for udvidelsen af DIS-ordningen til offshore-skibe, der sikrer danske arbejdsvilkår på dansk sokkel, lyder det fra Danske Rederier.

 

Aftalen følger op på den brede politiske aftale om erhvervs- og iværksætterinitiativer fra efteråret mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

 

Brev til minister

Ifølge brancheorganisationen har erhvervsminister Brian Mikkelsen modtaget en fælles anbefaling fra Dansk Metal, Danske Rederier og Rederiforeningen af 2010 om at udvide DIS-ordningen til offshore, samt hvordan dette skal håndteres i forhold til repræsentation af de berørte søfolk.

 

I brevet til ministeren foreslår parterne en justering af DIS-loven, der vil give danske fagforeninger mulighed for at forhandle overenskomster for ansatte om bord på skibe, der primært opererer i dansk område og overvejende udfører de opgaver, der som noget nyt hører under DIS-ordningen.

 

Den foreslåede bestemmelse vil kun gælde skibe, der er aktive på dansk sokkel med primært de nye aktiviteter. Skibe, der allerede er i DIS-ordningen, vil således ikke blive påvirket af ændringen.

Håber på politisk opbakning

Ole Philipsen fra Dansk Metal:

 

- Vi bakker op om en udvidelse af DIS-ordningen til offshore-skibe, men lægger samtidig vægt på, at der skal gælde danske arbejdsvilkår for skibe, der overvejende arbejder i danske farvande med de nye aktiviteter. Det er godt, at det hensyn skrives ind i DIS-loven. Det er med til at skabe klarhed til gavn for både rederier og arbejdstagere, og det kan forhåbentlig også bane vej for bred politisk opbakning, siger Ole Phillipsen.

 

Danske Rederiers direktør, Anne H. Steffensen, er også tilfreds med den fælles anbefaling:

 

- Udvidelsen af DIS-ordningen til at omfatte alle offshore-aktiviteter er en nødvendig ændring for at fastholde konkurrenceevnen for de danske offshore-rederier, som i dag ikke er omfattet af ordningen. I den forbindelse finder vi det helt rimeligt, at der gælder danske vilkår på den danske sokkel, hvor mange af disse aktiviteter finder sted. Det er samtidigt vigtigt for os, at vi fastholder fleksibiliteten for de skibe i blandt andet den globale langfart, som er underlagt nogle andre konkurrencehensyn. Det er lykkedes med denne aftale, siger Anne H. Steffensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com