Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederiforening: Brug for frihandel

Søgeord:

26. oktober 2016  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

616 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Debatarrangement om international handel.

Med baggrund i forhandlingerne om en EU-frihandelsaftale med Canada, som Belgien i øjeblikket har stillet sig i vejen for, holdt Danmarks Rederiforening i går tirsdag i forbindelse med Danish Maritime Days debatmøde om globalisering og frihandel.

 

Gæst ved arrangementet var blandt andre udenrigsminister, Kristian Jensen, der ifølge en pressemeddelelse fra Danmarks Rederiforening fokuserede på, at nytten af frihandel i høj grad lander hos forbrugerne:

 

- CETA-aftalen kan gavne dansk økonomi med 2,2 mia. kroner. USA-aftalen TTIP kan give endnu større gevinster. Men endnu vigtigere så kan de to aftaler sætte barren for resten af verden og sikre højere standarder inden for blandt andet miljø og forbrugersikkerhed, sagde Kristian Jensen ifølge rederiforeningen.

Søren Toft, COO hos Maersk Line, lagde vægt på, at nye markedsåbninger i blandt andet Cuba kan være til gavn for søfarten:

 

- Frihandelsaftaler er helt afgørende for os som virksomhed. De er vitale for, at vi fortsat kan skabe vækst og arbejdspladser overalt, hvor vi er til stede, sagde Søren Toft.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com