Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederiforening tilfreds med ny lodslov

Søgeord:

13. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2262 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmarks Rederiforening er tilfreds med, at Folketinget i går vedtog en trinvis liberalisering af det danske lodssystem, så der åbnes for mere konkurrence.

Danmarks Rederiforening er tilfreds med, at Folketinget i går vedtog en trinvis liberalisering af det danske lodssystem, så der åbnes for mere konkurrence.Det betyder, ifølge erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), at rederierne ser frem til "lavere priser på gennemsejlingslodsning og kundetilpassede lodsningsydelser."

 

Rederiforeningen har hele tiden støttet forslaget om at give andre end det statslige Danpilot adgang til at udføre gennemsejlingslodsninger i danske farvande.

 

- Vi mener, at lodsloven er godt balanceret, så der tages hensyn til både effektiviteten, men også sikkerheden. Da det er frivilligt at vælge, om man anvender gennemsejlingslods, er det afgørende, at priserne holdes i ave, hvilket liberaliseringen også kan være med til, siger vicedirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen.

Han frygter derfor ikke, at ændringerne i lodsloven forringer sejlads- og miljøsikkerheden i danske farvande, snarere tværtimod.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com