Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederiforeningen på banen

Søgeord:

29. april 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

732 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Erhvervslivet skal have en stærk udenrigstjeneste.

En række af erhvervslivets organisationer og Folkekirkens Nødhjælp sætter danske interesser og erhvervslivet til debat. Det sker hos Rederiforeningen dagen efter ambassadør Peter Taksøe-Jensen præsenterer sin udredning om dansk udenrigspolitik.

 

Rederiforeningens adm. direktør Anne H. Steffensen har deltaget i ambassadør Peter Taksøe-Jensens følgegruppe, der har haft til formål at granske dansk udenrigspolitik. Mandag præsenterer Taksøe-Jensen sin længe ventede udredning, og tirsdag inviterer Rederiforeningen til debat sammen med DI, Dansk Erhverv og Folkekirkens Nødhjælp.

 

I forbindelse med følgegruppens arbejde har Anne H. Steffensen peget på behovet for en udenrigstjeneste, der har kapaciteten til at støtte dansk erhvervsliv.

 

-Vi er det mest globaliserede erhverv i Danmark. To tredjedele af vores aktivitet foregår uden for EU. For os er det rigtig vigtigt, at vi har en udenrigstjeneste, der understøtter virksomhedernes aktiviteter ude i verden, siger hun til Ritzau.

Anne H. Steffensen støtter en mere strategisk og interessebaseret udenrigspolitik, som har været udgangspunktet for følgegruppens arbejde.

 

-Der er ikke noget, der tyder på, at verden bliver mindre kompleks fremover. Så vi er nødt til som et lille land, der gerne vil spille en aktiv rolle, at se på, hvor vi kan bruge vores begrænsede ressourcer mest effektivt, siger Anne H. Steffensen.

 

-Jeg har peget på, at vi skal bruge flere kræfter på de tre store A’er - Afrika, Arktis og Asien. Det er regioner, der kommer til at spille en større udenrigspolitisk rolle for Danmark og dansk erhvervsliv. Jeg ser frem til den endelig rapport, som forhåbentlig vil sætte gang i en større debat om danske interesser.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com