Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rederiforeningen: Positivt med forlængelse af regler

Søgeord:

25. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

EU-Kommissionen har forlænget de regler, der tillader containerrederier at indgå i tekniske samarbejder med andre rederier. Dermed udnyttes skibe og udstyr mere optimalt, hvilket er positivt for alle, mener Danmarks Rederiforening.

EU-Kommissionen har forlænget de regler, der tillader containerrederier at indgå i tekniske samarbejder med andre rederier. Dermed udnyttes skibe og udstyr mere optimalt, hvilket er positivt for alle, mener Danmarks Rederiforening.Helt som ventet har Europa-Kommissionen besluttet at forlænge den såkaldte Consortia Block Exemption Regulation, så den gælder frem til 2020. Reglerne betyder, at containerrederier, som arbejder sammen om samsejling, må have en samlet markedsandel på op til 30 procent, uden at komme i konflikt med EU's konkurrenceregler. Det kræver blot, at der rederierne ikke indgår prisaftaler, hvilket ifølge Kommissionen ikke er tilfældet.

 

Reglerne gør rederier i stand til at opnå stordriftsfordele, udgå unødige juridiske byrder og tilbyde bedre services til kunderne, skriver Kommissionen.

-Det er en fornuftig ordning, som gør det mere fleksibelt for container-rederier at koordinere aktiviteter i et vist omfang til gavn for deres kunder. Som oftest ville Kommissionen alligevel ende med at tillade et samarbejde, men særaftalen giver en nødvendig forudsigelighed og sparer tid og ressourcer. Derfor er det positivt, at aftalen er blevet forlænget med yderligere fem år,” siger afdelingschef i Danmarks Rederiforening Jacob K. Clasen.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com