Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Regeringen vil sikre bornholmsk færgedrift

Søgeord:

8. maj 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

730 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Det bornholmske erhvervsliv og de bornholmske passagerer skal også fremover få glæde af en erstatningsfærge. 

I hvert fald hvis det står til regeringen, der netop har fremlagt et udspil om, at der i kontrakten om den fremtidige færgebetjening af Bornholm bliver indskrevet et krav om, at færgeoperatøren skal råde over en erstatningsfærge. Erstatningsfærgen kan indsættes i tilfælde af dårligt vejr eller teknisk nedbrud på ruterne mellem Rønne-Ystad og Rønne-Køge.

 

Det vil sikre en mere robust færgebetjening, hvad enten det er i lavsæsonen, hvor dårligt vejr kan give udfordringer for hurtigfærgerne, eller i turistsæsonen, hvor konsekvenserne af et nedbrud potentielt kan være store.

 

-  Igennem min løbende dialog med bornholmerne de seneste måneder har jeg igen og igen fået fortalt, hvor stor en betydning erstatningsfærgen har for færgebetjeningen af Bornholm. Det har jeg naturligvis lyttet til, og når vi samtidig har set, hvordan erstatningsfærgen er en vigtig forudsætning for det bornholmske erhvervsliv og turisme, så har det været vores pligt at handle, siger transportminister Magnus Heunicke (S).

Med kravet om erstatningsfærgen følger også en forøgelse af statens bidrag til den fremtidige færgeoperatør på 30 mio. kroner. Det følger oveni det årlige tilskud på 279 mio. kroner, som blev aftalt med forligskredsen tilbage i december 2014, hvor rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm blev lagt fast.

 

Den nuværende operatør Danske Færger A/S, som står for færgebetjeningen af Bornholm, råder i dag over en erstatningsfærge. Og i 2015 har den blandt andet været indsat i stedet for hurtigfærgerne på Ystad-ruten i situationer, hvor de ikke har kunnet sejle på grund af vejrforholdene. Den har også været indsat i stedet for gods- og passagerfærgen på Køge-ruten ved tekniske problemer og senest i forbindelse med et havari og efterfølgende værftsophold.

I dag benytter Danske Færger A/S imidlertid også erstatningsfærgen til – på kommercielle vilkår – at betjene rutefarten mellem Rønne og Sassnitz i Tyskland fra marts til oktober måned. Sassnitz-ruten er ikke en del af kontrakten om færgebetjeningen af Bornholm, og det vil også fremadrettet være op til operatøren at vurdere, om der er kommercielt potentiale i at besejle den.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk