Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rekord i lastbiler der ruller ind i Danmark

10. juli 2017  |  

ITD har foretaget ny optælling.

 

ITD’s grænsetællinger for 2. kvartal 2017 viser en fortsat stigning i antallet af lastbiltransporter, der dagligt passerer den danske grænse. Niveauet har aldrig været højere, og det er positivt set med im- og eksportøjne.

 

Hver dag kører 5.981 lastbiler således over den danske grænse og sammenlignet med årets første kvartal er det en stigning på 265 lastbiler dagligt. Set i forhold til samme tidspunkt sidste år er det en stigning på 3,4 procent svarende til knap 200 lastbiler flere pr. døgn i retning mod Danmark.

 

- Vi har igennem de seneste år set en støt fremgang i antallet af lastbiler, der dagligt krydser Danmarks grænser. Det er godt nyt for transport- og logistikbranchen. Det sender et klart signal om, at lastbilen er den foretrukne transportform i Europa. Desuden er det et tegn på, at væksten i Europa fortsat går den rigtige vej, fordi mere gods og flere varer skal fragtes på kryds og tværs af Europa, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD. 

Grænsen i Sønderjylland er fortsat Danmarks største internationale grænse for lastbiltrafik. Ud af de i alt 5.981 lastbiler, der dagligt krydser den danske grænse, kører hele 3.613 af lastbilerne over den sønderjyske grænse. Det er en stigning på 2,7 procent det seneste år.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

526 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com