Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rekordår i Hirtshals Havn

Søgeord:

25. april 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

125 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Godstransport bærer vækst i den nordvestjyske havn.

 

For ottende år i træk fremviser Hirtshals Havn i 2017 igen en omsætningsrekord, og havnen nåede en samlet omsætning på 77,5 mio. kr. På basis af rekordomsætningen har den nordjyske havn realiseret et regnskabsresultat på 11,2 mio. kr.

 

Væksten i havnens omsætning er især båret af stigningen i godstransporten, hvor stigningen har udgjort 6 procent i forhold til 2016, til en ny rekordvolumen på 1,9 mio. tons i 2017. Hovedparten af godstransporten over Hirtshals Havn udgøres af lastbiltrafikken på Color Lines, Fjord Lines og Smyril Lines færger samt CLdN's og Smyril Lines rutebåde, og med et samlet antal på 142.000 enheder har der været en stigning på 1,9 procent i forhold til trafikken i 2016.

- Havnen har igen sat omsætningsrekord, og det er for mig beviset på, at vi er på den rette vej med udviklingsindsatsen. Samtidig vil vi i 2018 fortsætte med at realisere de initiativer, vi har sat i gang i 2017. Samlet vil jeg betegne regnskabet som godt, når jeg ser året i en samlet betragtning, derfor vil vi forsætte med at realisere resultater af det udviklingstryk, vi lægger på en række forretningsområder, siger Anker Laden-Andersen, bestyrelsesformand i Hirtshals Havn, og fortsætter:

 

- Som et af vores mere specielle initiativer er den udvikling af Havnegadeområdet til glæde for byens borgere og turister, som vi har sat i gang her i 2017. De planer vi arbejder på for området, skal gøre Havnegade og Vesthavnen til en oplevelse for besøgende. I lige så høj grad skal moderniseringen være med til at tiltrække nye vidensbaserede virksomheder. Med opbygning af videnskompetencer i Hirtshals er vores målsætning, at der vil være en positiv effekt på de samlede erhvervsklynger i Hirtshals over de kommende år, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com