Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rekordstor tonnage under dansk flag

Søgeord:

8. maj 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

221 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Historisk tilslutning til at sejle under Dannebrog.

 

Danske skibsregistre når historisk milepæl. Bruttotonnagen i danske skibsregistre har passeret 20 mio. BT for første gang nogensinde. Rekorden viser, at rederier ser det danske flag som et attraktivt omdrejningspunkt.

Det skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

 

Gode rammevilkår for rederier og andre maritime virksomheder er en forudsætning for at tiltrække skibe til at sejle under Dannebrog. Den mangeårige politiske indsats for at skabe gode rammevilkår har tydelig positiv effekt. Det gælder blandt andet også afskaffelsen af registreringsafgiften for skibe i dansk register, som Folketinget vedtog tidligere i år. Det Danske Internationale Skibsregister vokser, og dermed vokser Danmarks position som en stærk maritim klynge også.

 

- Fremgangen viser, at Danmark er en attraktiv flagstat. Vi skal fortsætte indsatsen for at skabe endnu bedre vilkår, så endnu flere skibe kan komme under dansk flag – til gavn for hele Det Blå Danmark. Det er samtidig et godt eksempel på, at Danmark vinder på frihandel – global handel øger aktiviteten i rederierne, som i stigende grad vælger at lægge aktiviteten i Danmark, udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen.

12.- og 6.-plads

Konkurrencen mellem verdens store søfartsnationer er hård både på pris og kvalitet. Danmark er for tiden verdens 12. største register, hvilket er med til at skabe vækst i hele den maritime klynge og give Danmark indflydelse på international maritim politik.

 

Det er desuden ikke kun målt på skibsregistrets størrelse, at Danmark oplever fremgang – også på såkaldt opereret tonnage ses den positive udvikling. Danmark er her pt. på 6. pladsen med en bruttotonnage på 63 mio. BT , men nærmer sig USA på 5. pladsen.

 

--

Fakta

Bruttotonnage (BT) er et rumbaseret mål for et skibs lasteevne, som har været FN's søfartsorganisations (IMO) standardmål siden adoptering i 1969 og ratifikation i 1982

Den registrerede tonnage er tonnagen i et lands skibsregister

Opereret tonnage er et udtryk for den samlede tonnage, som en søtransportvirksomhed opererer, dvs. driver kommercielt. Den opererede tonnage består af såvel ejet som lejet tonnage. Den ejede tonnage kan være fordelt på flere landes skibsregistre

Registreret tonnage

Danmark har for første gang nogen sinde passeret en bruttotonnage på 20 mio. i de danske skibsregistre

 

Listen over verdens største operatørnationer er nu:

Grækenland

Japan

Singapore

Kina

USA

Danmark

Tyskland

Sydkorea

Hong Kong

Storbritannien

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk