Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rekordtransport af vindmøller

Søgeord:

6. marts 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2237 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Blue Water på krævende opgave.

I år opføres White Rock-vindmølleparken i New South Wales i Australien efter års planlægning, studier og godkendelser

 

Blue Water er ansvarlig for transporten af 70 vindmøller. Det er den hidtil længste transport af vindmøllekomponenter, som Blue Water har været en del af i Australien.

 

Vindmøllerne blev afskibet fra Kina til havnen i Newcastle. Næste skridt i projektet var en udfordrende transport på 550 kilometer til projektsitet. Ruten gik via motorvejsnettet, byområder og udfordrende landskab. En vejstrækning på 800 meter havde endda fået ny belægning for at sikre, at vejen kunne holde til den tunge belastning. Vingerne er med deres længde på 59,5 meter de hidtil største i Australien.

 

-White Rock-vindmølleparken er et spændende projekt at være en del af. Vi har nogle udfordringer, da parken ligger i Glenn Innes, hvor vejrforholdene er barske og kan give forsinkelser i projektet. På trods af dette forløber transporterne fint. Vi håber, det fortsætter i den sidste fase af projektet, siger Alice Sun Nicolaisen, som er Project Manager i Blue Water Australien.

I øjeblikket er fem sendinger oplagret på havnen i Newcastle. Den sjette er undervejs og forventes at ankomme til Newcastle i slutningen af februar. Der er stadig to fartøjer med 20 sæt, som mangler at ankomme fra Kina.

 

Den næste udfordring for projektet bliver transporten af 80 tårnsektioner, som fabrikeres lokalt i Portland. Disse transporter inkluderer cirka 1700 kilometers kørsel fra fabrikken til sitet. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com