Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rotterdam Havn: Unfair konkurrence

Søgeord:

7. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2341 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rotterdam Havn går glip af næsten en million stk. 20 fods containere årligt, fortæller havnen i en pressemeddelelse.

Rotterdam Havn går glip af næsten en million stk. 20 fods containere årligt, fortæller havnen i en pressemeddelelse.Europas største havn i Rotterdam mister markedsandele i forhold til de konkurrerende havne i Tyskland og Flandern. Undersøgelse viser, at det tilsyneladende skyldes, at havnene i nabolandene modtager økonomisk støtte fra deres respektive regeringer.

 

”Level playing field” (lige vilkår, red.) hedder den undersøgelse, som det hollandske ministerium for infrastruktur og miljø har bestilt. Den beskriver, at Rotterdam Havn ville håndtere syv procent flere containere, hvis nabolandene ikke understøttede deres havne økonomisk.

Unionen skal på banen

- Rotterdam Havn finansierer selv investeringer i havne infrastruktur, hvorimod regeringerne i Flandern og Tyskland bidrager til eller udligner forskellen, hvis havnene får tab, siger Allard Castalein, administrerende direktør i Rotterdams havnemyndighed.

- Det fører til en forvrængning af markedet, hvorved terminalerne i Rotterdam taber ordrer på last – især til konkurrenterne i Antwerpen og Hamburg, fortsætter Allard Castelein.

 

Havnemyndigheden i Rotterdam tager nu kontakt til EU med henblik på at opnå lige markedsvilkår.

 

Rotterdam Havn havde i 2013 et gennemløb af over 11,5 millioner 20 fods containere, et fald i forhold til 2012 på et par procent. Til sammenligning havde Danmarks største containerhavn i Aarhus i 2012 et gennemløb af 585.000 styk 20 fods containere.

Foto: Rotterdam Havn.
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com