Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rundkørsel giver større synlighed

Søgeord:

14. april 2015  |  

Læst i alt:

1666 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ombygning  ved Hirtshals Syd er færdig.

 

 

 

Arbejdet med at tydeliggøre den oversete rundkørsel ved motorvejsafslutningen i Hirtshals Syd er nu færdig. Resultatet er netop en tydeligere rundkørsel for trafikanterne.

 

Bilister med for høj hastighed har overset rundkørslen ved motorvejsafslutningen i Hirtshals Syd. Stedet var udpeget som sort plet - det vil sige et sted, hvor der sker uforholdsvis mange uheld. Hovedproblemet var, at motorvejens afslutning ligger i en svag venstrekurve. Rundkørslens midterø var heller ikke særlig markant.

 

Nu er Vejdirektoratet færdig med at bygge rundkørslen om. Arbejdet blev påbegyndt i november sidste år, men måtte indstilles grundet den megen regn i Nordjylland sidst i 2014.

 

Nu, efter ombygningen, står rundkørslen markant tydeligere. Midterøen er blevet mere markant og tilplantet med træer. Orienteringstavlerne i højre side af vejen er blevet suppleret med en portalorienteringstavle, som går hen over vejen.

Nogle af hastighedstavlerne er blevet udskiftet med tavler i overstørrelse, og der er blevet suppleret med belysning af den nye portalorienteringstavle og med såkaldte "Uplight" lys i rundkørslen. Det vil sige spots, som er etableret i rundkørslen, og som lyser op på de nyplantede træer.

 

-Alt i alt, synes jeg det er blevet godt. Vi har, sådan lidt populært sagt, givet den hvad vi kan af tiltag på forbedringssiden, som gerne skulle være med til at få skærpet opmærksomheden og få sænket hastigheden, siger Vejdirektoratets projektleder, Peter Sveistrup Kristensen.

 

-Trafiksikkerheden var været hovedargumentet for tiltagene, men resultatet er også en visuelt noget flottere rundkørsel, tilføjer Peter Sveistrup Kristensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com