Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rusland ophæver TIR-samarbejde

Søgeord:

28. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske Speditører oplyser med EU som kilde, at Rusland har ophævet TIR samarbejdet pr. 1. december 2013.

Danske Speditører oplyser med EU som kilde, at Rusland har ophævet TIR samarbejdet pr. 1. december 2013.TIR forsendelser til Rusland vil derfor ikke længere være mulige fra og med midnat natten mellem lørdag og søndag, når kalenderen skifter til 1. december 2013.

 

»Dette vil selvsagt medføre konsekvenser for de speditører, der har russiske trafikker. Det er i skrivende stund stadig uvist, hvilke muligheder der er for at fortage transit forsendelser efter ovenstående dato, og derved undgå fortoldning på grænsen. I den forbindelse opfordres alle medlemmer med trafikker til Rusland, til at tage kontakt til deres agenter mv. Såfremt der kommer tilbagemeldinger fra agentnetværket, hører sekretariatet gerne herom, således at eventulle løsningsmuligheder kan blive delt videre,« skriver adm. direktør Martin Aabak, Danske Speditører i en meddelelse.

Speditørernes brancheorganisation oplyser, at CLECAT og SKAT er opmærksomme på konsekvenserne af den russiske udmelding, og er i kontakt med Danske Speditører for at få klarlagt omfanget af konsekvenserne samt undersøge eventuelle muligheder.

 

Danske Speditørers Fagudvalg Østeuropa og sekretariatet følger sagen tæt.

 

»Sekretariatet står til naturligvis rådighed ved spørgsmål og kommentarer, og informerer så snart der er nyt i sagen,« hedder det i meddelelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com