Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Russiske toldere bryder TIR-regler

Søgeord:

10. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Russiske krav om ekstraordinære garantier for TIR-transporter til og fra, samt igennem Rusland strider mod international lov.

Russiske krav om ekstraordinære garantier for TIR-transporter til og fra, samt igennem Rusland strider mod international lov.Det er FN’s øverste organ for TIR-ordningen, der har vendt tommelfingeren nedad til de skærpede krav til de garantier, som transportørerne skal stille i forbindelse med transporter i en række russiske provinser. Dermed har FN bekræftet de protester mod de føderale russiske toldmyndigheders (FCS RF) praksis, som repræsentanter fra de øvrige lande bag TIR-konventionen står bag.

 

Det oplyser den internationale vognmandsorganisation IRU.

 

I åbenlys modstrid med de internationale opfordringer har FCS RF – uden nogen samlet officiel tilkendegivelse fra den russiske regering – senest tilføjet den store Volga-region, til de områder, hvor der stilles krav om særlige garantier i strid med TIR-Konventionen.

- Vi står over for en helt ekstraordinær situation. Regeringerne i landene bag TIR-Komventionen, Den europæiske Union og nu det øverste TIR-organ under FN, har alle bekræftet, at Rusland krænker internatinoal ret. Alle i såvel offentlige, som private sektorer opfordrer enstemmigt de russiske toldmyndigheder til, at opgive deres ensidige og ubegrundede krav, der vil ramme ikke bare samhandlen med Rusland, men hele den russiske økonomi og de russiske borgere, siger Umberto de Pretto, der er generalsekretær i IRU.

 

- På trods af disse opfordringer, har de russiske toldmyndigheder fortsat med at udvide de ulovlige krav – oven i købet samme dag, som FN holder møde om spørgsmålet. Denne skandaløse tilsidesættelse af international lov må høre op nu, siger de Pretto.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com