Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

S kræver vinterdæk

Søgeord:

4. december 2014  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

2850 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Socialdemokratiets trafikordfører, Rasmus Prehn, ønsker danske regler ændret.

 

Socialdemokratiets Transportordfører satte sin kollega fra Radikale Venstre Andreas Steenberg stævne på FDM Sjællandsringen for at argumentere for, at danskerne skal køre med vinterdæk, når der er vinterføre i Danmark – ligesom det er blandt andet er tilfældet i Tyskland, Sverige og Norge.

 

- Det handler ikke kun om, at se på antallet af dræbte eller svært tilskadekomne i trafikken, men også om de små uheld, skader på biler og fremfor alt forsinkelserne i trafikken, som bilister på sommerdæk i vinterføre er årsag til. Det er ikke rimeligt, at de ca. 20 procent der skøjter rundt på sommerdæk i glat føre skal forsinke alle de bilister, der har sikret deres køretøj til årstiden, sagde Rasmus Prehn.

Han finder endvidere, at Trafikstyrelsen og modstanderne af en lovgivning har et problem, når de har entydigt fokus på de meget alvorlige ulykker og bruger ikke evidensbaserede oplysninger fra diverse magasiner, frem for at benytte sig af den senest veldokumenterede og grundige rapport, som FDM har udfærdiget på dansk vintervej.

 

- Denne rapport dokumenterer helt klart, at vinterdæk, også i en dansk ”grøn” vinter, er det bedste valg, sagde Prehn.

 

Radikal dissens

Andreas Steenberg, transportordfører for Radikale Venstre, er ikke enig i at der skal lovgives, selv om han erkender, at det er helt tydeligt og en god idé, at have vinterdæk på, hvilket han også har selv.

 

Han er af den opfattelse, at de danske bilister selv kan finde ud af at sætte vinterdæk på bilen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com