Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sådan anmeldes tysk mindsteløn

Søgeord:

25. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1994 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skal snart anmeldes elektronisk.

Så er der nyt om elektronisk anmeldelse af mindsteløn i Tyskland. De tyske myndigheder melder, at det bliver muligt for danske vognmænd at anmelde mindsteløn elektronisk fra den 1. januar 2017. Det vil fortsat være muligt at faxe anmeldelserne af sted i en overgangsperiode frem til den 30. juni 2017.

 

- Den klare udmelding fra de tyske myndigheder er længe ventet i vores branche. Det vil forhåbentlig lette arbejdsbyrden og dokumenthåndteringen hos vores medlemmer og bidrage til at effektivisere deres arbejdsgange, siger Maria Feldberg, jurist i ITD.

 

Også i Frankrig skal anmeldelser ske elektronisk fra den 1. januar 2017. Allerede udstedte attester gælder for resten af perioden. Maria Feldberg understreger, at man som virksomhed bør tage sine forhåndsregler i overgangen mellem de to systemer.

-Vi anbefaler i forbindelse med anmeldelser til Frankrig, at skal man have chauffører til Frankrig i januar 2017, der ikke i forvejen er anmeldt, så er det måske en ide at lave den fysiske attest i december 2016. Hvis det franske anmeldelsessystem får børnesygdomme, så er man i det mindste på den sikre side, siger Maria Feldberg.

 

Find de to elektroniske anmeldelsesportaler her:

•Tysk mindsteløn: https://www.meldeportal-mindestlohn.de/(Siden er fortsat under opbygning)

 

•Fransk mindsteløn: http://www.developpement-durable.gouv.fr/Formalites-declaratives,47857.html

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com