Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Særtransportstramning kvæler virksomheder

Søgeord:

23. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

490 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fredagskommentar fra DI Transport til ny tolkning af særtransportregler.

 

»Transportpolitik er også industripolitik. Hvis man var i tvivl, så understreger de seneste udfordringer med særtransporter i hvert fald, at det i høj grad er tilfældet,« skriver branchedirektør Michael Svane, DI Transport, og fortsætter.

 

»Jeg var i onsdags på besøg med en række industrivirksomheder, der alle er blevet ramt af Politiets stramninger for særtransporter. Elementer, der før kunne være på én lastbil, skal fremover sendes en ad gangen.

 

Helt konkret ville knap 600 årlige særtransporter blive til næsten 2.300 transporter. For én virksomhed. Både i forhold til trængsel, økonomi og miljø skriger det til himlen.

 

Men er det ikke godt for transportbranchen med flere transporter? Næh, for flere transporter kan hurtigt blive til ingen transporter. For det er åbenlyst, at ingen industrivirksomhed kan holde til, at transportomkostningerne bliver tre- eller firedoblet.

Transportbranchen er afhængige af, at det går vores kunder godt, så der er noget at køre med. Tilsvarende er industri, byggeri og landbrug i høj grad også afhængige af en velfungerende transportsektor, hvis danske virksomheder skal vinde i den internationale konkurrence.

 

Når Politiet uden forudgående varsel ændrer reglerne for særtransporter, så er det derfor ikke kun en transportpolitisk udfordring. Det er i den grad et erhvervspolitisk problem, som skal løses, hvis vi vil være konkurrencedygtige og beholde danske arbejdspladser.«

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com