Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sæt pris på erhvervslivet

Søgeord:

11. marts 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

745 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar fra DI Transport ved branchedirektør Michael Svane.

Det er vigtigt for Danmark, at vi har et stærkt og konkurrencedygtigt erhvervsliv. Det kræver, at erhvervslivet har gode rammebetingelser – også på det trafikale område. Vi skal derfor prioritere de projekter, der har størst betydning for erhvervslivet - men, hvilke trafikale projekter har egentlig størst betydning for erhvervslivet?

 

I dag er samfundsøkonomiske analyser en central del af beslutningsgrundlaget, når politikerne skal beslutte, hvilke vej- og baneprojekter, de vil investere i. Politikerne får derimod ikke eksplicit at vide, hvor stor betydning de forskellige projekter har for erhvervslivet. Det vil DI gerne ændre på.

 

DI iværksatte i sommeren 2015 et projekt, hvor målet var at udarbejde forslag til, hvordan beslutningsgrundlagene for konkrete projekter kan suppleres med indikatorer for projekternes erhvervsmæssige betydning.

Som led i projekter er udviklet i alt syv indikatorer for erhvervsvenlighed. Der er både indikatorer, der belyser, hvor stor en andel af gevinsterne ved et givent projekt, der tilfalder erhvervslivet og indikatorer, der belyser effekter på BNP, eksport og beskæftigelse. Projektet afsluttes i løbet af få uger.

 

Vi skal blive bedre til at sætte pris på erhvervslivet. Vi skal derfor både se på samfundsøkonomisk afkast og på, hvor stor betydning konkrete projekter har for erhvervslivet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com