Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sager sættes i bero

Søgeord:

20. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

351 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Køre-hviletid: Tilfredshed i DTL.

Den samlede transportbranche, som længe har afventet, at de udøvende myndigheder implementerer ændrede køre- og hviletidssanktioner, må vente længe endnu. Maj 2018 er fortsat sigtepunktet, hvis det står til myndighederne.

 

Det kan ikke gøres hurtigere, meddeler Rigsadvokaten i en pressemeddelelse og justitsministeren i et brev til organisationerne. I brevet gør minister Søren Pape det klart, at der ikke skal herske tvivl om, at lovgivning, der er vedtaget af Folketinget, skal implementeres hurtigst muligt.

 

DTLs adm. direktør Erik Østergaard er helt enig i princippet.

 

- Men det er fortsat længe at vente til maj 2018, indtil det nye system er oppe at køre, og det er vi selvfølgelig glade for vil ske. Man kan dog spørge sig selv: Hvad er meningen med at lave en differentieret straffeproces, der tilgodeser mindre strafværdige forhold, hvis man ikke udmønter den? Der ligger allerede en EU-dom på, at der skal være proportionalitet i strafudmålingen på køre- og hviletidsområdet.

Minister beklager

Justitsministeren beklager i brevet at meddele, at den tidsfrist, hvormed politiet kan administrere sanktionerne, vil strække sig frem til maj 2018 – uanset omfattende klager fra alle organisationer, branche- såvel som arbejdsgiverorganisationer og –fagforbund.  

 

Justitsministeren har, som den øverste for anklagemyndigheden i Danmark, formentlig haft en finger med i spillet med hensyn til at udskyde de sager, der ligger på bedding. For her ville der være tale om helt anderledes hårde strafudmålinger, end tilfældet er i dag. Således hedder det i brevet fra landets justitsminister til transportbranchen:

 

- Anklagemyndigheden har besluttet at sætte sager vedrørende køre- og hviletid i bero, indtil ændringerne er implementeret. Det betyder, at der fortsat vil blive rejst sigtelse for overtrædelse af reglerne, så sagerne kan efterforskes, men at sager om overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne ikke kan afsluttes, dvs. at der ikke vil blive afsagt dom eller udstedt bødeforlæg i sagerne. Når ændringerne af sanktionerne på køre- og hviletidsområdet er implementeret, vil de sager, der er sat i bero, blive afgjort efter de nye regler.

Erik Østergaard forventer, at justitsministeren ikke blot lader maj 2018 være skærelinjen, men at ministeren så vidt muligt presser på, for at myndighederne kan komme på plads før dette tidspunkt:

 

- Det er ok, at anklagemyndigheden er instrueret. Men det her skal ikke være en hvilepude. Kan det gennemføres før den lovede tid, så vil vi være mere end tilfredse:

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com