Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sagsbehandling får kritik

Søgeord:

13. marts 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

831 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ombudsmanden kritiserer ventetider på kørekort.

En redegørelse fra Folketingets Ombudsmand slår fast, at omorganiseringen af administrative opgaver i Politiet har forlænget behandlingen af sager om kørekort til et uacceptabelt niveau, oplyser TUR – Transporterhvervets Uddannelser.

 

I efteråret 2014 blev alle landets sager om kørekort samlet i to administrative centre, Øst og Vest, og siden steg sagsbehandlingstiderne med store konsekvenser for et betydeligt antal borgere. Urealistiske forventninger og fejl i beregningsgrundlaget er nogle af de årsager, Ombudsmanden peger på i den netop offentliggjorte redegørelse.

 

- De fejlvurderinger, der blev foretaget, resulterede i, at sagsbehandlingstiderne i et stort antal sager, over en lang periode, væsentligt oversteg det acceptable. Det har haft konsekvenser for et betydeligt antal borgere. Det mener jeg er beklageligt, lyder det blandt andet fra Ombudsmanden.

Kaotisk for transportbranchen

De lange behandlingstider for kørekort har haft konsekvenser for transportområdet og TUR har gentagne gange fremhævet udfordringerne på området.

– Opstarten af de to centre har mildest talt været kaotisk med alt for lange behandlingstider. Det har været en udfordring for transportområdet og de chauffører, der jo i sagens natur er afhængige af at have et kørekort for at kunne udføre deres arbejde, siger Hans Kjeldgaard Christiansen, sekretariatschef i TUR.

 

Ventetider nedbringes

Ombudsmandens undersøgelse blev iværksat i foråret 2015 og politiet har sideløbende forsøgt at nedbringe behandlingstiderne, bl.a. ved at ansætte flere hænder. I redegørelsen vurderer Ombudsmanden, at politiets tiltag har haft en effekt, og at sagsbehandlingstiden i de administrative centre nu har nået et tilfredsstillende niveau.

– TUR er glade for at se, at politiet har taget kritikken til sig, og at de administrative centre nu endelig er på rette vej til at fungere på et acceptabelt niveau. Vi håber, den gode udvikling fortsætter, så både AMU-kursister og lærlinge, der erhverver kørekort, samt chauffører, der skal have fornyet deres kørekort, kan forvente en tilfredsstillende sagsbehandlingstid, siger Hans Kjeldgaard Christiansen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com