Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SAL udvider på Esbjerg havn

Søgeord:

6. april 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

558 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny 60.000 kvadratmeter terminal på Østhavnen.

Autologistikvirksomheden Scandinavian Auto logistics (SAL) har indgået aftale med Esbjerg Havn om oprettelsen af en 60.000 kvadratmeter stor terminal på Østhavnen i den store vestjyske havneby.

 

SAL distribuerer via Esbjerg havn importerede biler fra bilfabrikker rundt om i hele verden til forhandlere i Skandinavien, Storbritannien og Centraleuropa, og planen er, at byggeriet skal gå i gang i dette forår, og at SAL vil flytte ind i eftersommeren, lyder det.

 

- Vi har fået muligheden for at bygge en helt ny terminal op fra bunden, som ligger godt i forhold til E20. Så for os er det en glædelig begivenhed, og vi glæder os til at komme i gang, siger kommerciel direktør i SAL, Michael Lodberg.

Realisering af masterplan

Ifølge Ole Ingrisch, havnedirektør i Esbjerg Havn, er der ikke blot tale om en øget forretning for havnen. Logistisk betyder aftalen med SAL nemlig også, at en del lastbiltrafik ledes væk fra byen.

 

- Den nye terminal er ikke kun godt nyt for havnen, men også for byen. Placeringen i øst betyder nemlig, at trafikken fra rigtig mange lastbiler dagligt dirigeres væk fra byen. Det siger sig selv, at det gavner trafiksikkerheden og miljøet, siger Ole Ingrisch og fortsætter:

 

- Det er endnu et stort skridt i realiseringen af masterplanen fra 2004. I masterplanen for Østhavnen lagde vi vægt på, at de nye havneområder skulle være fleksible og løbende kunne indrettes som fremtidige kunder måtte have behov for det. Det har vist sig, at den tilgang har været afgørende for vores muligheder for at tiltrække aktiviteter til Østhavnen, lyder det fra havnedirektøren.

I 2017 blev der importeret knap 74.000 biler over kajen på Esbjerg Havn. Langt størstedelen af bilimporten bliver udført af Scandinavian Auto Logistics, oplyser Esbjerg Havn. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com