Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Salget af varebiler falder

Søgeord:

9. august 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

220 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Niveauet er dog stadig generelt højt, lyder det fra De Danske Bilimportører.

 

Ifølge De Danske Bilimportører fik 1.894 varebiler nummerplader på i juli, hvilket svarer til et fald på cirka 180 varebiler eller 8,5 procent i forhold til sidste års salg i juli.

 

I årets første syv måneder er der kommet 19.181 varebiler på vejene mod 20.580 sidste år i samme periode - et fald på cirka 1.400 varebiler eller omkring 7 procent.

 

Faldet i juli og år til dato bekymrer dog ikke bilimportørerne:

 

- Vi ser en lille nedgang i varebilssalget i forhold til sidste år, men det ændrer nu ikke ved, at vi stadig er på et højt niveau helt generelt. Det skyldes naturligvis, at dansk erhvervsliv stadig kører i et aldeles højt gear. Vi har på nuværende tidspunkt ikke grund til at tro, at der skulle komme en opbremsning i erhvervslivet foreløbig – og derfor er vi da også helt fortrøstningsfulde, siger Gunni Mikkelsen, direktør for De Danske Bilimportører.

Hvad angår salget af lastbiler, røg 287 styk over disken i juli – et fald på 12 procent i forhold til sidste års salg i juli. I løbet af året er der kommet 2.863 nye lastbiler på de danske veje – fuldstændig på linje med sidste års niveau, lyder det fra bilimportørerne.

 

- Lastbilsalget er ganske flot og stabilt, hvilket vi på alle måder er glade for, fordi det er en indikator på, at der er godt gang i hjulene i ’erhvervsdanmark’. Juli blev lidt sløj i år, men for hele året flugter vi fuldstændig med sidste års høje salg. Konklusionen er derfor også, at efterspørgslen efter lastbiler stadig må betegnes som høj – både herhjemme og i resten af Europa, siger Gunni Mikkelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk