Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Samarbejde styrkes

Søgeord:

2. februar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1094 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Endnu en maritim lærlingekoordinator ansat i Nordjylland.

Den store succes for den maritime lærlingeordning, som sikrer flere og dygtige lærlinge, betyder, at det maritime brancheudviklingscenter MARCOD netop har ansat endnu en maritim lærlingekoordinator i Nordjylland.

 

I 2014 oprettede MARCOD den første maritime lærlingeordning på vegne af dengang fire nordjyske virksomheder, der ønskede at ansætte en fælles lærlingekoordinator for at investere i flere og bedre lærlinge. I dag bruges ordningen aktivt af seks virksomheder, der har øget deres antal af lærlinge fra 38 til 52, og den støttes dertil af seks sleeping partners. Ordningen har været så stor en succes, at den har inspireret til lignende ordninger i andre maritime miljøer i Danmark. Flere nordjyske virksomheder har udtrykt interesse for ordningen, og derfor går MARCOD nu foran og opretter ordning nummer to i Nordjylland og har ansat 43-årige Søren Thomsen som ny maritim lærlingekoordinator.

Foreløbigt er KS Maskinteknik A/S aktivt med i lærlingeordningen, mens JOBI Værft A/S som sleeping partner også støtter op om ordningen. Den nye lærlingeordning er støttet af Den Danske Maritime Fond, der med sit tilskud gør opstarten af en ordning nummer to mulig. Fra 2018 skal den nye lærlingekoordinator gerne være 100 procent finansieret af maritime virksomheder.

 

Den maritime branche i Nordjylland forventer fortsat vækst – bl.a. i forbindelse med de igangværende havneudvidelser- og ønsker derfor at tiltrække flere dygtige unge til branchen og øge udbuddet af faglært arbejdskraft. Den nuværende maritime lærlingeordning har formået at hæve antallet af lærlinge fra 38 til 53 hos de seks deltagende virksomheder, som har ført til en stor interesse. Vi glæder os derfor over, at vi nu kan byde velkommen til endnu en maritim lærlingekoordinator i det nordjyske, siger Christine Lunde, adm. direktør i MARCOD.

Søren Thomsen har en baggrund som automekaniker, montør og smed samt deltidsbrandmand. Siden 2009 har han været ansat på Tolne efterskole og ledet en værkstedsskole for unge.

 

Som fælles maritim lærlingekoordinator får Søren Thomsen til opgave at følge lærlingene tæt, højne kvaliteten af uddannelserne i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, etablere og administrere elevaftaler samt koordinere turnusordninger for lærlingene i mellem de involverede virksomheder. Det giver virksomheden frihed til at fokusere på sin drift, samtidig med at de optimerer deres lærlingeindsats og dermed uddannelsen af deres fremtidige medarbejdere.

 

Søren Thomsen bliver kollega med Anette H. Sørensen, der har været ansat som maritim lærlingekoordinator med tilknytning til MARCOD siden juni 2014. Direktør Christine Lunde ser frem til at få endnu en maritim lærlingekoordinator i spil hos de nordjyske virksomheder:

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com