Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SAS: Danmark mister indtægter

Søgeord:

24. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2294 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Der er kolossal stor økonomisk forskel på, om registreringsbogstaverne starter med OY-, SE- eller LN-, når SAS modtager nye og brugte fly til sin flåde, som afløsere for MD-80-flyene eller som supplement til den eksisterende flåde.

Der er kolossal stor økonomisk forskel på, om registreringsbogstaverne starter med OY-, SE- eller LN-, når SAS modtager nye og brugte fly til sin flåde, som afløsere for MD-80-flyene eller som supplement til den eksisterende flåde.Det skriver check-in.

 

For der er stor forskel på, hvad det koster at indregistrere et fly i Danmark, Sverige eller Norge.

 

- I Sverige er registreringsafgiften én procent af flyets værdi. Så indregistreringen af et langdistancefly med en listepris på 1 mia. kroner koster altså 10 mio. svenske kroner. I Danmark skal man lægge 0,1 procent. For et fly til 1 mia. kroner ville det altså være 1 mio. kroner. I Norge kan man nøjes med at trække 15.000 kroner op af lommen, uanset hvad flyet måtte koste, oplyser Check-in.

Den store forskel er da også den direkte årsag til, at SAS' nyeste langdistancefly, et Airbus A340-300 fly, der kom til København i starten af denne måned og indsættes i drift senere på måneden, er blevet indregistreret i Norge som LN-RKP.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com