Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SAS og Norwegian ønsker lige vilkår

Søgeord:

20. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

SAS og Norwegian er sjældent enige i luftfartspolitiske spørgsmål. Det er dog tilfældet på baggrund af den skrivelse, som den norske transportminister Ketil Solvik-Olsen onsdag fremsendte til EU-Kommissionens transportkommissær, Siim Kallas.

SAS og Norwegian er sjældent enige i luftfartspolitiske spørgsmål. Det er dog tilfældet på baggrund af den skrivelse, som den norske transportminister Ketil Solvik-Olsen onsdag fremsendte til EU-Kommissionens transportkommissær, Siim Kallas.I brevet opfordrer Ketil Solvik-Olsen til, at EU-Kommissionen drøfter problemer i relation til globalisering af luftfarten. Norge må samarbejde internationalt for at sikre en retfærdig konkurrence, ordentlige arbejdsforhold og sikker luftfart, er opfattelsen hos den norske transportminister.

 

- Et ensartet regelsæt for alle flyselskaber vil være en god ting, siger Norwegians kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik til check-in.dk.

 

Til lige netop denne del af sagen er SAS også enig.

 

- Når det gælder EU-initiativet fra Samferdselsdepartementet i Norge, så er vi positive overfor det. SAS har længe opfordret til en harmonisering af reglerne, så rammevilkårene i luftfarten kan give ens konkurrencevilkår, siger Knut-Morten Johansen, informationschef hos SAS i Norge.

Den norske transportministers henvendelse til EU kommer samtidig med, at det norske Storting i går indledte en debat om social dumping i luftfarten. Herudover kæmper Norwegian en kamp med myndigheder i USA og EU om at sikre sig driftstilladelse for sit irske datterselskab Norwegian Air International Limited samt beflyvningstilladelse i USA, når og hvis den irske tilladelse kommer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com