Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SAS udvider flyflåde for 19 mia.

Søgeord:

26. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Om fem år vil SAS-passagerer kunne sætte sig ind i splinternye og moderne Airbus fly – model A350 – når de skal tilbagelægge turen over Atlanten eller andre længere strækninger.

Om fem år vil SAS-passagerer kunne sætte sig ind i splinternye og moderne Airbus fly – model A350 – når de skal tilbagelægge turen over Atlanten eller andre længere strækninger.Selskabet meddelte på et pressemøde i Oslo, at det har været på storindkøb hos favoritleverandøren, europæiske Airbus, og bestilt 12 nye langdistancefly, otte eksemplarer af Airbus’ nye supermodel, A350, og fire af typen A330.

 

Med købet fravælger det skandinaviske selskab dermed amerikanske Boeings Dreamliner 787, der er blevet valgt af flere konkurrenter, blandt andre ærkerivalen Norwegian. SAS har da også haft langvarige forhandlinger med både Airbus og Boeing, inden beslutningen om fremtidens flyflåde i SAS blev truffet – ligesom personalegrupper som piloter, kabinepersonale og teknikere er blevet hørt.

-Når vi har set på den samlede pakke, der både handler om pris, hvornår vi kan få flyene, og hvordan det produkt, vi kan levere ombord, bliver, så er Airbus’ løsning bedst, siger SAS’ landechef for Danmark, Flemming Jensen til Berlingske Business.

 

Ifølge SAS’ egne beregninger kan selskabet med de nye fly spare 20 procent i brændstof per flysæde i forhold til i dag. Købet betyder, at de nuværende 11 langdistancefly bliver sendt på pension.

 

Det skandinaviske selskab har fået kritik for at være langsom med at få sendt bestillingssedlen af sted.

 

For der er lang leveringstid på fly, og de første nye Airbus 350ere forventes først at blive indlemmet i SAS’ flyflåde i 2018, mens 330erne kommer i det skandinaviske selskabs hangarer i 2015.

Den samlede værdi på ordren – baseret på listepriser – er 18,7 milliarder kroner. Det er dog ikke penge, SAS selv skal have op af lommen. Flykøbene bliver finansieret ved hjælp af eksportkreditter og såkaldte »sale and lease-back-aftaler«, som efterhånden er blevet den gængse metode blandt flyselskaberne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com