Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Scania demonstrerer selvkørende lastbiler

Søgeord:

30. maj 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

680 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Klar til kommerciel udnyttelse i løbet af få år.

 

Torsdag viste Scania flere selvkørende køretøjer frem for inviterede transportjournalister fra hele Europa. Moderne kommunikationsteknologi betyder, at lastbilerne kan fjernstyres fra en kommandocentral, hvor kørslen planlægges.

 

I samarbejde med førende teknologileverandører og akademiske institutioner – med ekstra støtte fra Sveriges innovationsmyndighed Vinnova – har Scania udviklet selvkørende lastbiler, der uden indgriben fra chaufføren kan fungere i lukkede miljøer, og som senere vil kunne ses på de offentlige veje og motorveje.

 

- Selvkørende lastbiler er en af de mange brikker i puslespillet, som Scania udvikler på vejen mod mere sikre, bæredygtige og fossilfri transportløsninger, udtaler Henrik Henriksson, som er President og CEO hos Scania.

- Køretøjer, der enten helt eller delvist kører selv, øger både sikkerheden og produktiviteten. Og en selvkørende lastbil kører aldrig for hurtigt eller aggressivt, og den har sjældent brug for pauser, hvilket naturligvis øger anvendeligheden.

Lastbilerne kan med en indbygget intelligens fortolke og tilpasse kørslen til omgivelserne og udføre på forhånd definerede opgaver. De selvkørende biler kører allerede nu upåklageligt i testkørslerne, men der vil gå et par år, før teknologien er klar til at blive solgt kommercielt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com