Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Scania: Europas kraftigste Euro 6 motor

Søgeord:

25. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2301 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Med introduktionen af Europas hidtil kraftigste Euro 6-motor, en 16,4 liters V8 på 730 hk, cementerer Scania nu førerpositionen, når det gælder kombination af ekstrem høj effekt og markedets bedste miljøegenskaber. Motoren topper Scanias brede Euro 6-motorprogram med 15 forskellige effektniveauer fra 250 hk og op.

Med introduktionen af Europas hidtil kraftigste Euro 6-motor, en 16,4 liters V8 på 730 hk, cementerer Scania nu førerpositionen, når det gælder kombination af ekstrem høj effekt og markedets bedste miljøegenskaber. Motoren topper Scanias brede Euro 6-motorprogram med 15 forskellige effektniveauer fra 250 hk og op.Tidligere i år opgraderede Scania sine velkendte og populære 15,6 liters V8’ere på hhv. 500 og 560 hk til den samme 16,4 liters platform, som 730’eren er bygget på. Samtidig blev effekten hævet til hhv. 520 og 580 hk.

 

Med de tre V8’ere er Scania den eneste lastbilleverandør på markedet, der holder fast i V8’motorerne i det absolutte prestige-segment for Euro 6-lastbiler med mere end 500 hk.

Unik markedsposition

Siden 1969, hvor Scania introducerede sin kraftige, økonomiske og driftssikre 14,2 liters V8’er, har denne motortype stået som garant for overlegen kraft, høj driftssikkerhed og lang levetid. Det har ført til en unik markedsposition over det meste af verden, og den position fastholder Scania nu med sine tre nye 16,4 liters V8’ere i Euro 6-version.

 

- Overlegen kraft går aldrig af mode, siger Christopher Podgorski, der er Senior Vice President for Lastbiler hos Scania.

 

- Scanias mange V8-kunder investerer i disse kraftfulde lastbiler af forskellige årsager, men en grundlæggende forståelse for V8-motorens indbyggede kvalitet i form af høj ydeevne er som regel altid en af årsagerne. Det faktum, at disse kunder investerer i Scania V8’ere igen og igen beviser, at motorernes ry for lave driftsomkostninger i forhold til ydeevnen samt lang levetid er velfortjent, fastslår Christopher Podgorski.

Topmodellen på 730 hk blev oprindeligt introduceret i 2010 med miljøegenskaber iht. EEV-normen (Enhanced Evironmentally friendly Vehicle), der er bedre end den nu lovpligtige Euro 5-norm.

Siden er motoren blevet yderligere forfinet, og i den nye Euro 6-version er den bl.a. udrustet med vandkølet EGR-system i kombination med SCR-teknologi samt turbo med variabel geometri.

 

Lyddæmperen, som bl.a. rummer to SCR-katalysatorer samt partikelfilter, er kun lidt større end de kompakte enheder, der anvendes til Scanias 5- og 6-cyl. Euro 6-motorer. Det betyder, at der på chassiser med 730-motoren stadig er rigelig plads til brændstof- og AdBlue-tanke, værktøjskasser og øvrigt nødvendigt udstyr.

Effekt og fremkommelighed

Scanias kraftige V8-lastbiler anvendes overalt, hvor der stilles store krav til effekt og fremkommelighed. Takket være motorens udholdenhed og evne til at holde høj gennemsnitshastighed på krævende ruter i kombination med et beskedent brændstofforbrug i forhold til ydeevnen forventer Scania, at den 'lille' version på 520 hk bliver en favorit blandt mange vognmænd og transportvirksomheder, der beskæftiger sig med langturskørsel.

580’eren forventes at få stor udbredelse ved endnu mere krævende transportopgaver, idet den i kraft og drejningsmoment stort set matcher den tidligere 620’er i Euro 5-version.

 

730’eren er på den anden side ikke en motor til hvilken som helst opgave. Tømmertransport med 60-70 tons vogntogsvægt i de nordiske lande og ekstrem sværgodstransport på kuperede ruter over hele Europa er eksempler på transportopgaver, hvor Scania R 730 trives og kommer til sin ret.

 

En af årsagerne er, at drejningsmomentet på hele 3.500 Nm nu afleveres over et bredere omdrejningsområde; fra 1.000 til 1.400 o/min.

 

For at klare de ekstra kræfter leveres den kraftigste V8’er udelukkende sammen med en forstærket Scania GRS925-gearkasse med fuldautomatisk Opticruise gearskift.

Samtlige Scanias V8-lastbiler leveres med Scanias største R-førerhus – enten i mellemlang version eller med sovekabine samt med flere forskellige taghøjder afhængig af transportopgaven.

 

De øvrige V8’ere kan kombineres med et bredt udvalg af forskellige gearkasser samt drivaksler og tandembogier med eller uden navreduktion.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com