Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Scania investerer i vindenergi

Søgeord:

7. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1864 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyt projekt I Zwolle.

Scania tager nu et yderligere skridt i omstillingen til brugen af bæredygtig energi i sine industrielle aktiviteter.

 

På Scania-fabrikken i Zwolle i Holland har Scania i samarbejde med borgerinitiativet “Blauwvinger Energie” og universitetet Windesheim College lanceret et projekt om opstilling af tre vindmøller ved Zwolle-IJssel-floden. Det er planen, at to af vindmøllerne skal opstilles på Scanias fabriksområde.

 

Alle tre initiativtagere har samme målsætninger. Scania Production Zwolle ønsker, at samlefabrikken skal være klimaneutral og selvforsynende med energi i 2020. Windesheim College har planer om en fuldstændigt fossilfri campus, og Blauwvinger Energie ønsker at producere mere bæredygtig energi til indbyggerne i byen Zwolle og reducere CO2-emissionerne med 20 procent i forhold til 1990-niveauet frem mod 2020.

Projektet “Windenergie in Zwolle”, som startede i september, omfatter tre vindmøller med en kapacitet på 2-3 MW pr. stk. Både tårnhøjden og vingernes diameter er 100 m.

 

Fabrikken til samling af lastbilschassiser i Zwolle er Scanias største af slagsen i verden, og her produceres ca. halvdelen af de lastbiler, Scania producerer i Europa. Fabrikken beskæftiger over 1.850 ansatte.

 

Scania forbedrer kontinuerligt sine processer og har en målsætning om at halvere energiforbruget pr. produceret køretøj frem mod 2020 i forhold til tallene fra 2010. Scania Production Zwolle har som mål at blive den første energineutrale Scania fabrik i verden.

 

Den endelige beslutning om de tre vindmøller vil først blive truffet efter en indgående og kontinuerlig dialog med beboerne og virksomhederne i nærområdet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com