Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Scania klar med chauffør-konkurrence

Søgeord:

3. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

På lørdag lægger Scania i Vojens asfalt til den første af fire regionale runder i Scanias internationale chaufførkonkurrence "Young European Truck Driver", der fokuserer på trafiksikker og brændstoføkonomisk kørsel med lastbil.

På lørdag lægger Scania i Vojens asfalt til den første af fire regionale runder i Scanias internationale chaufførkonkurrence "Young European Truck Driver", der fokuserer på trafiksikker og brændstoføkonomisk kørsel med lastbil.Hos Scania i Vojens mødes de 10 dygtigste chauffører fra Syd og Sønderjylland samt Fyn i en dyst på manøvrekørsel og økonomikørsel i Scania R 410 sættevogntrækkere med 3-akslede sættevogne på 16,5 meter og 40 tons totalvægt. Gennem en række udfordrende præcisionsøvelser skal deltagerne vise, hvor godt de behersker vogntoget, og de skal desuden på en ca. 25 km strækning på normal vej vise, hvor økonomisk de kan køre.

 

I den danske del af konkurrencen havde ca. 375 unge lastbilchauffører under 35 år tilmeldt sig. Efter den indledende teorirunde er de 40 dygtigste chauffører gået videre til de regionale runder, og herfra går de to bedste chauffører i den danske finale på Ishøj Truck Show til august. Herfra kvalificerer vinderen sig til den europæiske finale på Scania-fabrikken i Södertälje ved Stockholm til næste forår, 1. præmien er en ny Scania lastbil til en værdi af kr. 750.000.

Det er sjette gang, at Scania afvikler den europæiske chaufførkonkurrence, og på europæisk plan forventer Scania, at op imod 30.000 chauffører tager udfordringen op.

 

Også ”Åbent Hus” på lørdag

 

De 10 deltagere i chaufførkonkurrencen i Vojens er ikke de eneste, der skal ud og køre lastbil på lørdag.

 

Parallelt med chaufførkonkurrencen afvikler Scania-organisationen nemlig Åbent Hus kl. 9.00-15.00 i Vojens. Her dukker Scanias populære ”Fuel Tour” demo-karavane også op, så interesserede vognmænd og chauffører kan prøvekøre et udvalg af Scanias Euro 6-lastbilprogram.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com