Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Scania med fokus på trafiksikkerhed og brændstoføkonomi til Foldingbro

Søgeord:

27. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2312 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Foldingbro Vognmandsforretning har netop fået leveret et nyt grisevogntog, hvor der er stort fokus på både trafiksikkerhed og økonomisk drift.

Foldingbro Vognmandsforretning har netop fået leveret et nyt grisevogntog, hvor der er stort fokus på både trafiksikkerhed og økonomisk drift.Vogntoget trækkes af en ny Scania R560 4x2 trækker, der drives af en V8 motor med en topeffekt på 560 hk og et maksimalt drejningsmoment på 2700 Nm. Transmissionen er en 12 trins Scania gearkasse med retarder, som bl.a. er udstyret med Scania Opticruise, som automatisk både betjener koblingen og skifter gear.

 

Førerhuset er en topline-version med læder luksus sæder og integreret mikrofon for Bluetooth telefon-forbindelse. Bluetooth systemet medfører at man kan se kontakterne fra telefonen i instrumentpanelet.

 

Udstyret omfatter også klimaanlæg, køleskab, termoruder, fjernbetjent centrallås og alarm.

 

Der er også tænkt i trafiksikkerhed. Lastvognen er nemlig udstyret med Scanias ACC (adaptive cruise control) som hjælper chaufføren med at holde en konstant tidsmæssig

afstand til køretøjerne foran og som samtidig advarer chaufføren, hvis afstanden pludselig formindskes. Hvis der opstår en pludselig situation med al for lidt afstand til elementer foran aktiverer systemet automatisk bremserne, og den foretrukne tidsmæssige afstand kan indstilles i fem trin. Indstillingen vises på hovedinstrumentet, så chaufføren altid har kontrol over den valgte afstand.

 

Chassiset er ekstra lavt og med fuld luftaffjedring, så chassishøjden kan holdes under 1 m.

 

Opbygningen omfatter også cyklist kamera samt fuld afdækning med aluminiums-dørkplade.

 

Både føreren og vognen er konceptet Ecolution by Scania.

 

Det er et koncept, der består af fire forskellige områder - køretøj, vedligeholdelse, chauffør og coaching ved at optimere vognmandens økonomi og vores miljø.

Opbygning er forestået af Scanias opbyggerafdeling i Hammelev, mens lakeringen er lavet ved Mosegaards Autolakering i Bramminge. BJ Autopolstring i Padborg har polstret førerhuset med plys, og traileren, der er en tredækker fra Vandborg Karosserifabrik A/S i Lemvig, har plads til 226 grise.

 

Salg og levering er forestået af salgskonsulent Sten J. Sørensen. Scania Kolding – Erritsø.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com