Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Scania Opticruise opgraderer

Søgeord:

10. november 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2410 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fås nu også til 9-liters gasmotorer.

Interessen for gasdrevne lastbiler stiger støt, og Scania fortsætter¬ med at styrke sin førerposition på lancering af bæredygtige løsninger. Nu kan man kombinere 9-liters gasmotoren med den automatiserede gearkasse – Scania Opticruise.

 

- Tidligere har Scania-kunder kun kunnet vælge en manuel gearkasse eller en helt automatisk gearkasse, når de ønskede gasmotorer, udtaler Magnus Höglund, som er Director for Sustainable Solutions.

 

- Nu kan de også vælge Scania Opticruise til by- og regional transport, fortsætter han.

 

Scanias 9-liters, 5-cylindrede gasmotor er meget rost af både kunder og fagmedier. Den fås med to forskellige ydelser med fremragende køreegenskaber, lavt støjniveau og reduceret miljøpåvirkning. Varianten med 340 hk har et maksimalt drejningsmoment på 1.600 Nm, som er til rådighed allerede fra 1.050 omdr./min. Med Scania Opticruise kan den klare en totalvægt på op til 40 t.

- Vi oplever en markant stigning i efterspørgslen efter gasdrevne lastbiler både i lande, hvor Euro 6-standarden er indført, og i lande med stor naturgasforsyning, fortæller Magnus Höglund.

 

- Efterspørgslen i Europa er primært drevet af miljømæssige hensyn, hvor både byer og store vognmandsforretninger har ambitioner om at forbedre luftkvaliteten og reducere deres CO2-udledning. Vi er i tæt dialog med kommunale og regionale beslutningstagere samt repræsentanter for store fødevarekæder om, hvordan de kan reducere deres miljøbelastning.

 

- Vores gasmotor med 340 hk har præstationer, der er helt sammenlignelige med vores dieselmotorer med samme ydelse, og den har endda et lidt højere maksimalt¬ drejningsmoment, forklarer Höglund.

 

- Uanset de tilgængelige gaskvaliteter kan man opnå miljømæssige fordele med mindre udledning af partikler og reducerede CO2-emissioner.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com