Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Scania Optimise: Spar brændstof eller få pengene igen

Søgeord:

24. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Meldingen fra Scania Danmark er, at konceptet Scania Optimise er en hurtig genvej til markante brændstofbesparelser. Med basis i gode erfaringer med konceptet lover Scania ”no cure, no pay”, hvis de opnåede brændstofbesparelser ikke dækker kundens investering.

Meldingen fra Scania Danmark er, at konceptet Scania Optimise er en hurtig genvej til markante brændstofbesparelser. Med basis i gode erfaringer med konceptet lover Scania ”no cure, no pay”, hvis de opnåede brændstofbesparelser ikke dækker kundens investering.Scania Optimise baseres på udvikling og optimering af chaufførens kørestil.

 

Scanias erfaringer viser, at brændstofforbruget typisk reduceres med 10 procent via personlig træning. En besparelse der efterfølgende fastholdes gennem den coaching og opfølgning på chaufførens kørestil, der indgår i Optimise-pakken.

 

Udsigten til besparelse på brændstofkontoen skal ses i forhold til, at investeringen i Scania Optimise typisk kun udgør cirka 1,5 procent af brændstofbesparelsen.

HF Transport A/S

Tallene gør blandt andet indtryk hos HF Transport A/S i Hirtshals, der dagligt disponerer over 22 lastbiler og omkring 80 trailere til transport af levende og forarbejdede fisk samt fiskeolie, foder og gylle.

HF Transport har således netop investeret i Scania Optimise-pakken for otte chauffører, der bemander virksomhedens nyeste Scania lastbiler, heraf fire splinternye Scania R 520 Euro 6-trækkere og containerbiler.

1 million liter diesel

HF Transports logistikchef Kent Frydkjær:

 

- 90 procent af vores transporter udføres i Danmark og 10 procent i det øvrige Skandinavien, så vogntogsvægten ligger ofte på de maksimale 50-54 tons. Vores lastbiler bruger cirka 1 million liter dieselolie om året, så bare en lille reduktion af brændstofforbruget vil få stor betydning for vores bundlinje. Vores chauffører er både erfarne, dygtige og ansvarlige. Vi er alligevel overbeviste om, at de kan køre endnu mere økonomisk, når de præsenteres for driftsdata fra deres egen kørsel og efterfølgende coaches i den mest optimale kørestil baseret på deres individuelle præstationer.

Kent Frydkjær tilføjer:

 

- Vi lægger ud med Scania Optimise-pakken til en tredjedel af vores chauffører. Når det forhåbentlig viser sig at være en god investering, vil vi udvide konceptet til resten af chaufførerne i takt med den fornyelse af vognparken, som vi er i gang med.

Driftsdata er basis

Fundamentet for udviklingsforløbet er chaufførens egne driftsdata for brændstofforbrug, hastighed, bremsemønstre, tomgangstid, accelerationer med videre.

 

Alle nye Scania på det danske marked er siden sommeren 2013 udrustet med Scania Communicator kommunikationsenhed som standard. Dermed kan lastbilens driftsdata og chaufførens kørestil udlæses trådløst og overføres til Scanias erfarne Driver Coaches for efterfølgende analyse.

 

Servicesælger Michael Søndergaard, Scania-forhandleren Im. Stiholt A/S i Aalborg, har skræddersyet Scania Optimise-pakken til HF Transport, mens salgschef Jens Holger Pedersen står for salg og levering af de nye biler.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com