Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Scania R 730 bjærgningsbil på militærudstilling

Søgeord:

19. august 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det danske forsvars rolle er siden den kolde krigs afslutning ændret, så der i højere grad kræves mere multi-anvendeligt udstyr. Det giver Scania Danmark et bud på med en modulopbygget militær-version af Scania R 730 CB 8x8 EHZ bjærgningsbil, der i denne uge udstilles på Forsvarets Materiel Tjenestes leverandørudstilling i Ballerup.

Det danske forsvars rolle er siden den kolde krigs afslutning ændret, så der i højere grad kræves mere multi-anvendeligt udstyr. Det giver Scania Danmark et bud på med en modulopbygget militær-version af Scania R 730 CB 8x8 EHZ bjærgningsbil, der i denne uge udstilles på Forsvarets Materiel Tjenestes leverandørudstilling i Ballerup.Bjærgningsbilen er grund-

 

læggende baseret på Scanias civile køretøjer. Det modulopbyggede produktprogram minder på mange måder om Lego-klodser, hvor Scania anvender langt færre forskellige komponenter end konkurrerende leverandører til at producere det bredeste produktprogram i segmentet over 16 tons totalvægt – ifølge Scania.

 

Mærket har i mere end 100 år udviklet og leveret materiel til fredsbevarende indsats over det meste af kloden.

I de seneste årtier er det også blevet til leverancer af tusindvis af lastbiler - herunder flere hundrede pansrede køretøjer - til NATO-lande i Nordeuropa samt til alliancefri lande andre steder i verden.

Beskyttelse af mandskab

Scanias pansrede køretøjer består af samme hovedkomponenter som de civile versioner men kompletteret med avanceret beskyttelse, der kan monteres på en almindelig lastbil på mindre end 24 timer.

 

Det normale førerhus udskiftes enkelt med et beskyttet (pansret) førerhus, ligesom der monteres særlige pansrede paneler under den forreste del af chassiset.

 

Scanias løsninger er testet og certificeret efter de såkaldte STANAG4569- og AEP55-normer og beskytter mod mange former for beskydning, vejsidebomber samt anti-kampvognsminer.

 

Konceptet giver markante økonomiske fordele, idet tidligere køretøjskoncepter har krævet massive investeringer blot ”for en sikkerheds skyld”.

Ifølge Scania er det ikke nødvendigt at køre rundt med tunge og kostbare køretøjer i fredstid, idet Scanias løsning er fleksibel og byder på samme høje sikkerhedsniveau for soldater og køretøjer uden massive investeringer i et stort antal specialkøretøjer, der måske aldrig kommer i brug.

Fleksibel finansiering

For at reducere kapitalbindingen i materiel tilbyder Scania operationel leasing af militærkøretøjer på samme måde som til civile køretøjer. Dermed opnås en økonomisk fleksibilitet ved investeringen, ligesom antallet af køretøjer kan justeres efter behov.

 

Ligeledes tilbyder Scania reparations- og vedligeholdelsesaftaler for militærkøretøjer i forskellige niveauer i forhold til planlagt anvendelse og aktuelle driftsforhold både i Danmark og med udstationerede medarbejdere i indsatsområderne i udlandet.

Bjærgningsbil - fakta

Drivline: 16,4-liters V8-dieselmotor på 730 hk, Euro 6. GRSO925R gearkasse m. to krybegear og overgear. Fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem. GT950 mellemgearkasse. 2xAMD901 foraksler m. RP736 differentialer og navreduktion, udv. 5,17:1 samt 2xAD1600P bagaksler m. RBP835 differentialer og navreduktion, udv. 5,14:1.

 

Chassis: F958 dobbelt-ramme. 2x10 tons foraksler med 4x28 mm parabelfjedre. 2x16 tons bagaksler med 8x30/90 mm bladfjedre. Tromlebremser for og bag, ABS, EBS. Integreret Scania R4100 Retarder. Dæk: 14.00R20 for, 325/95R24 tvillingmontering bag. Max. totalvægt 52 tons, egenvægt 31,6 tons.

 

Førerhus: Fabriksbygget CR19N sovekabineførerhus i stål. Slagtestet iht. svenske sikkerhedskrav (VVFS 2003:29)samt ECE R29. Korrosionsbeskyttet og malet fra fabrik. Mulighed for bytte til pansret førerhus (iht. NATO AEP 55- og STANAG4569 (3/4)-normer) på under 24 timer.

Opbygning: Miller Rotator MR40 løftebom m. løftekapacitet på 17,6 tons på 5 meter og 5 tons på 10 meter arm. Miller Century RMU løftegrill m. 18 tons kapacitet. Spil: DP TR45 og DP AKO-AUX bjærgningsspil samt 2 stk. DP50 løftespil.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com