Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Scania rykker ud til Beredskabsstyrelsen

Søgeord:

13. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2311 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Beredskabsstyrelsen og Scania Danmark A/S har indgået en to-årig rammeaftale om levering af Scania lastbiler til Beredskabsstyrelsens brand-, rednings- og logistikopgaver.

Beredskabsstyrelsen og Scania Danmark A/S har indgået en to-årig rammeaftale om levering af Scania lastbiler til Beredskabsstyrelsens brand-, rednings- og logistikopgaver.Den nye rammeaftale dækker dels Beredskabs-

 

styrelsens egen løbende udskiftning af sin vognpark på cirka 300 tunge lastbiler.

 

Og dels Forsvaret og 92 kommunale brand- og rednings-

 

beredskaber.

 

For de kommunale beredskaber vil indkøb på den nye rammeaftale forenkle indkøbsprocessen betydeligt, da alternativet er en ressourcekrævende udbudsrunde for hvert enkelt køretøj for både køber og leverandører.

Modulsystem

Beredskabsstyrelsens rammeaftale med Scania dækker indkøb af køretøjer til et bredt udvalg af beredskabets mange brand-, rednings- og logistikopgaver. Det gælder både traditionelle sprøjtebiler og tankvogne samt mere fleksible hejseladsbiler til kørsel med mange forskellige typer opbygninger.

Rammeaftalen omfatter Scania lastbiler, der kan skræddersys præcis til det aktuelle anvendelsesområde takket være Scanias fleksible modulsystem, hvor et forholdsvis lille antal standardkomponenter kan kombineres på et stort antal forskellige måder.

 

Chassiset kan således leveres med to, tre og fire aksler samt træk på én, to, tre eller fire aksler.

Mandskabsførerhus

Aftalen dækker Scania P- og G-serie lastbiler med lavt og mellemhøjt placeret førerhus, herunder også Scanias meget populære fabriksbyggede 4-dørs CrewCab mandskabsførerhus helt i stål, der i kraft af omfattende korrosionsbehandling sikrer lang levetid.

 

Fælles for Scania-lastbilerne er, at de er udrustet med Scanias driftssikre, økonomiske og miljøvenlige 5- og 6-cylindrede Euro 6 rækkemotorer fra 250 til 490 hk i kombination med enten automatgear eller manuelle gearkasser med fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem.

Ud over levering af lastbilerne bidrager Scania med instruktion og efteruddannelse af Beredskabsstyrelsens medarbejdere samt leverer reservedele og forskellige serviceydelser.

I rammeaftalen har Beredskabs-

 

styrelsen desuden indgået kontrakt med hollandske Ziegler Firefighting Equipment.

 

Firmaet repræsenteres i Danmark af GVK Brandmateriel ApS i Gråsten for leverance af komplette rednings- og tankopbygninger til Scania-chassiserne.

 

Her nyder alle parter godt af, at Ziegler allerede i dag har et tæt samarbejde med Scania og stor erfaring i at bygge redningskøretøjer på Scanias chassiser.

Kommunal tilfredshed

Også på kommunalt niveau glæder man sig over det tætte samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen og Scania.

 

- Rammeaftalen vil give store administrative lettelser for de enkelte beredskaber, for med aftalen slipper vi for at sende hvert enkelt indkøb i udbud, siger beredskabschef Sven Urban Hansen fra Sorø Brandvæsen.

Han har siddet med i den arbejdsgruppe under Beredskabsstyrelsen, der har fastlagt kravspecifikationerne i aftalen.

 

- Vi har stillet krav om høj sikkerhed for brandfolkene, fleksibilitet i chassisspecifikationerne samt let adgang til et effektivt servicenetværk. Alle punkter opfylder Scania, så jeg er overbevist om, at rammeaftalen er en fordel for alle parter. Her i Sorø er vi i hvert fald godt tilfredse med de Scania brandkøretøjer vi råder over, fastslår Sven Urban Hansen.

 

Beredskabsstyrelsen vil i den nærmeste fremtid også indgå aftale med leverandører omkring levering og montering af bl.a. hejselad.

 

For at opnå størst mulig fleksibilitet og hensyn til lokale ønsker kan de kommunale beredskaber, ifølge rammeaftalen, desuden indkøbe Scania chassiser og selv vælge anden leverandør af opbygningen uden om rammeaftalen.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com