Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Scania tester de bedste igen

Søgeord:

23. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2321 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Næste Scania Young European Truck Driver chaufførkonkurrence nærmer sig. Scania har netop åbnet forhåndstilmeldingen.

Næste Scania Young European Truck Driver chaufførkonkurrence nærmer sig. Scania har netop åbnet forhåndstilmeldingen.Scania anser chaufføren som den vigtigste person, når det gælder trafiksikkerhed, miljø og driftsøkonomi ved landevejstransport. Derfor har den svenske lastbilproducent gennem de seneste ti år arrangeret chaufførkonkurrencer for Europas bedste lastbilchauffører for derved at forbedre trafiksikkerheden gennem chaufføruddannelse.

 

Målet er, at mindst 25.000 europæiske deltagere, heraf 500 alene i Danmark, stiller op i konkurrencen.

 

Siden den første konkurrence har mere end 75.000 europæiske chauffører taget udfordringen op og dystet i bl.a. manøvre- og økonomikørsel, lastbilteori, førstehjælp og lastsikring. Den danske Scania-organisation har været med fra starten, og hidtil har næsten 1500 danske chauffører deltaget.

Teori, praksis og flotte præmier

Konkurrencens danske del indledes i foråret 2014, hvor alle deltagere testen ved en teoriprøve før kvalifikation til regionale runder. De afvikles rundt omkring i Danmark hos de danske Scania-forhandlere med krævende praktiske øvelser.

Her bliver deltagernes evner bl.a. bedømt på en udfordrende manøvrebane samt økonomikørsel i normal trafik. Alle praktiske øvelser foregår i moderne Scania R 420 sættevognstrækkere med sættevogn på i alt 40 tons totalvægt.

 

De bedste regionale chauffører kvalificerer sig til den danske finale, der afvikles midt i 2014. Vinderen af den danske finale kvalificerer sig automatisk til den europæiske finale på Scania-fabrikken i efteråret 2014, hvor der virkelig er noget at køre for.

 

1. præmien til den europæiske vinder er nemlig en fabriksny Scania R-serie lastbil til en værdi af kr. 750.000. Den største præmie der nogensinde er uddelt ved en chaufførkonkurrence.

 

Sølv- og bronze-vinderne bliver også flot belønnet af de sponsorer, der bakker Scanias chaufførkonkurrence op.

Andre verdensdele også med

EU-Kommissionen støtter også Scanias initiativ til bedre trafiksikkerhed. Scania arrangerer desuden lignende konkurrencer i Sydamerika, Sydafrika, Sydøstasien og Oceanien.

 

Foruden bedre sikkerhed på vejene ønsker den svenske lastbilproducent at tiltrække unge, ansvarlige mennesker til transportbranchen og løfte chaufførerhvervets anseelse.

Adgangskrav

Født i 1979 eller senere samt statsborgerskab i det land, de deltager i. Ansat eller uddannelse som chauffør eller kørsel som vognmand, kørekort til lastbil med påhængsvogn (C + E) samt gyldigt førerkort.

 

Medarbejdere i Scania-organisationen kan ikke deltage i konkurrencen.

 

Scania Young European Truck Driver 2014 er åben for forhåndstilmelding på www.scania.dk

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com