Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ScanMed-korridor på dagsordnen hos CMP

Søgeord:

9. februar 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

721 gange

Læses i øjeblikket af:

1

International delegation i Malmø for at drøfte fremtidens transportsystemer.

 

Drøftelser om fremtidige transportsystemer var i fokus, da Pat Cox, koordinator for den europæiske transportkorridor ScanMed, besøgte Copenhagen Malmö Port i mandags.

 

Sammen med administrerende direktører for 25 af de i alt 83 europæiske hovedhavne, såkaldte Core Ports, afholdt Pat Cox en omfattende workshop, en såkaldt SMIL, ScanMed Ideas Laboratory. Hovedformålet med SMIL er at fremhæve gode eksempler og udveksle erfaring havnene imellem for på den måde at udvikle en mere effektiv og bæredygtig transportkorridor.

 

- ScanMed-korridoren, som jeg er så privilegeret over at være koordinator for, byder på mange gode eksempler på områder som effektivitet, samarbejde og bæredygtighed. Det er mit mål at muliggøre udveksling af erfaringer internt i branchen. Ideas Lab i Copenhagen Malmo Port var en fremragende succes: næsten hver eneste havn i ScanMed-korridoren var repræsenteret, og der blev præsenteret nogle særdeles interessante eksempler. Samarbejde er nøglen til Europas fremtidige transportsystem. Af samme årsag var denne udgave af Ideas Lab kun starten på en større øvelse, der vil samle blandt andet togoperatører, virksomheder på logistikområdet og jernbaneterminaler. Det vil helt sikkert anspore til fremkomsten af innovative økosystemer, herunder nye virksomheder og miljøvenlige løsninger, siger Pat Cox, europæisk koordinator for ScanMed-korridoren.

- Det at være en såkaldt europæisk hovedhavn, som CMP jo er, medfører et stort ansvar og stiller krav til effektiviteten for at være attraktiv. Vi anser samarbejdet med andre havne som indlysende, både nationalt og internationalt, for at kunne understøtte udviklingen af det fremtidige tr ansportsystem. Drøftelserne i går har været på et meget højt niveau og har været særdeles berigende. Jeg er virkelig positiv indstillet over for at fortsætte drøftelserne fremover. Vi er naturligvis særlig stolte over, at Europa-Kommissionen har valgt at placere det første møde her i Malmø, siger Johan Röstin, adm. direktør for Copenhagen Malmö Port AB.

 

Den svenske regering var repræsenteret af Erik Bromander, som er statssekretær for Sveriges infrastrukturminister.

ScanMed-korridoren

ScanMed-korridoren forbinder Skandinavien med Middelhavet. Den multitekniske rute passerer gennem otte europæiske lande: Finland, Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Østrig, Italien og Malta og strækker sig over flere regioner, der samlet set genererer mere end 27 % af EU's bruttonationalprodukt. Gennemstrømningen af fragt er fuldstændig afgørende for en fleksibel og omkostningseffektiv transport. ScanMed-korridoren benytter sig effektivt af den eksisterende infrastruktur under hensyntagen til lokal shipping og søgående fartøjer, men også tog, veje, lufthavne og jernbaneterminaler.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com